Svijet

BILA U 7. MJESECU Ubio trudnu djevojku (20) jer nije muslimanka, beba umrla u njoj

Šveđanku Sagu Forsgren Elneborg (20) koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće ubio je njen partner jer nije muslimanka, pa nije mogao da je upozna sa svojom muslimanskom porodicom, tvrde tužioci.

Trudnica
FOTO: AMINA FILKINS/PEXELS

Buduća majka (20) pronađena je mrtva u svom domu u švedskom gradu Orebro 28. aprila prošle godine. Bila je u sedmom mjesecu trudnoće, a njeno nerođeno dijete umrlo je u njoj.

Sagin dečko, Mohamedamin Abdirisek Ibrahim iz Somalije, optužen je za njeno ubistvo prošle sedmice.

– Osumnjičeni je odrastao u domaćinstvu koje je smatralo da mora izlaziti sa ženom iste kulture – kažu tužioci.

Navodno je Mohamedamin svoju dvogodišnju vezu sa Sagom skrivao jer to njegova porodica nije prihvatala.

Pročitajte još

Tekstualne poruke između para pokazuju kako osumnjičeni govori Sagi da će otkriti njihovu vezu svojoj porodici, kao i da čekaju svoje prvo dijete.

U posljednjoj poruci, Mohamedamin Abdirisek Ibrahim navodno je tvrdio da je sve priznao samo jednom članu porodice. Djevojka ga tada pita kako je i želi li razgovarati. Ali njezine poruke ostaju bez odgovora. Nekoliko sati kasnije, mlada trudnica i njeno nerođeno dijete su mrtvi.

Tužioci tvrde da je otišao u njen stan i zadavio je kablom noćne lampe.

Nema dokaza koji bi upućivali na to da je njegova porodica bila umiješana u ubistvo ili da je to tražila, pišu lokalni mediji.

Prethodne tekstualne poruke između Sage i osumnjičenog pokazuju da joj je predložio pobačaj, ali mlada žena to nije htjela. Željela je roditi čak i ako je on napusti. Njena majka je kazala kako se radovala djetetu i ulozi majke, prenosi Fenix-magazin.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu