Svijet

PREOKRET U PRIČI O MILIJARDERU Prema mišljenju patologa Džefri Epstajn je udavljen

Poniženi milijarder Džefri Epstajn vjerovatno je umro od davljenja, a ne od samoubistva u svojoj zatvorskoj ćeliji, tvrdi forenzički patolog kojeg je angažovao njegov brat.

PREOKRET U PRIČI O MILIJARDERU Prema mišljenju patologa Džefri Epstajn je udavljen
FOTO: TANJUG/AP

Otkrića Majkla Badena u suprotnosti su sa službenom nalazima koji su ukazivali na samoubistvo vješanjem koje su zvaničnici objavili još u avgustu.

Baden, koji je dugo godina bio glavni medicinski inspektor u Njujorku i koji je bio prisutan na Epsteinovoj i prvoj obdukciji, kaže da njegove povrede više ukazuju na ubistvo od samoubistva.

Mislim da dokazi upućuju na ubistvo, a ne na samoubistvo. Višestruki prelomi pronađeni na vratu Epstajna vrlo su neobični za samoubistvo. Vješanje ne dovodi do lomova – rekao je Baden za Foks Njus.

Podsjećamo da je Epstajna pronađen mrtav u njujorškom zatvoru u avgustu. Čekao je da se pokrene sudski proces zbog optužbi da je trgovao djevojkama mlađim od 14 godina. On je negirao sve optužbe, ali da je proglašen krivim suočio bi se sa zatvorskom kaznom do 45 godina.

Samoubistvo od samog početka osporavali su Epstajnovi advokati i njegov brat Mark koji su angažovali Badena da ponovo izvrši obdukciju, piše Skaj Njus.