Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRESELIO SE U ŠPANIJU I POSTAO UGOSTITELJ Srpski pjevač otvorio luksuzni restoran

Zabava
Autor:

Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija

Muzičar i baletski umjetnik preselio se u Barselonu gdje je zajedno sa sestrama od strica otvorio luksuzni restoran koji je nakon samo tri nedjelje morao da zatvori zbog pandemije virusa korona.

Pjevač Aleksa Jelić od malih nogu gaji simpatije prema ugostiteljstvu, a posljednjih nekoliko godina živi na relaciji Španija-Srbija. Još krajem prošle godine došao je na ideju da krene putem ugostiteljstva koju je realizovao sa sestrama od strica, piše Blic.

– Nakon višemjesečnih radova restoran je otvoren 24. februara u srcu Barselone. Radio je samo tri nedjelje jer je od 14. marta, dana kada je proglašeno vanredno stanje, zatvoren kao i svi drugi ugostiteljski objekti. Čekamo i nadamo se da će vanredno stanje zaista biti gotovo do 11. aprila i da ćemo nakon toga nastaviti tamo gdje smo stali – navodi Aleksa i dodaje:

– Nadamo se da ćemo uskoro nastaviti da uživamo u mediteranskim specijalitetima, ribi i paelji, čuvenoj sangriji, ali i u osmjesima ljudi, u bezbrižnosti života.

Kako je zajedno sa sestrama uložio veliki trud i novac u novi biznis, Aleksa ne krije da je pomalo zabrinut zbog trenutne situacije zbog koje trpi finansijske posljedice.

– Naravno da jesam zabrinut. Toliko uloženog i tek što smo otvorili, ali sam mnogo više zabrinut za ljude, za prirodu, za planetu.

Dok je mnoge ovaj Jelićev potez naveo da pomisle da se povukao iz pjevačke karijere, on otkriva da je muzika i dalje njegova primarna ljubav.

– U određenim godinama se vuku i određeni potezi. Ništa nisam zamijenio, jer jednom pjevač, cijeli život pjevač, jednom baletski igrač, cijeli život igrač. Samo sam na postojeće dodao još jednu moju mogućnost, a to je mala porodična manufaktura. Zajedno sa sestrama odlučio sam da uđem u nešto što će nas još više vezati, a i donijeti određenu sigurnost. Tako je nastao „Salto Alto“ u srcu Barse, koji jedva čeka da širom otvori vrata i ugosti preko 30 miliona turista koji godišnje posjete ovaj, po mnogima, najljepši grad na svijetu – objašnjava Aleksa koji je u Barseloni od trenutka kada je proglašeno vanredno stanje.

– Nakon serije otkazanih nastupa u Beogradu, vratio sam se u Španiju 14. marta, na dan kada je proglašeno vanredno stanje. Ovde je situacija teška, pogotovo u Madridu koji je pravo žarište. Za sada se Barselona drži, na moru je, a znamo da virus ne opstaje u vodi, te je možda i to razlog za manji broj inficiranih. Znajući temperament i način života Španaca, prilično sam iznenađen u kojoj mjeri se poštuju propisane mere i obavezan karantin.

Jelić se takođe pridržava mjera izolacije, a najteže mu pada što je potpuno sam u svom stanu.

Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija

– Vrijeme provodim čitajući, svirajući gitaru, gledam filmove i radim vježbe svaki dan, koje mi pomažu da i fizički i psihički lakše prebrodim ovaj period. Po hranu izlazim svakodnevno, uzimajući samo ono što mi je potrebno i neophodno za taj dan, naravno poštujući mjere, od razdaljine do gela za ruke, rukavica… – kaže muzičar i dodaje:

– Ja sam ovdje sam, pa mi nema druge nego da bolje upoznam sebe i iskoristim vrijeme za meditaciju i molitvu i poneko novo jelo koje ću naučiti da spremim. Prvih par dana samoizolacije su bili laki, sada već postaje naporno jer u prirodi čoveka je da se kreće. A pošto je vlada Španije produžila vanredno stanje, ostaje još “samo” dvadesetak dana karantina i zabrane kretanja. Neće biti lako.

Sa roditeljima se čujem deset puta dnevno

Kako je razdvojen od roditelja koji spadaju u rizičnu grupu građana zbog pandemije, pogotovo što njegov otac Dragi Jelić uskoro puni 73 godine, Aleksa ne krije da trenutno najviše brine zbog njih.

– Imam određenu dozu straha, ali to me tjera na oprez. Na realni oprez, a nikako ne na iracionalne strahove ili paniku. Sa roditeljima sam u kontaktu deset puta dnevno i naravno da sam zabrinut za njih, ali i za cijeli svijet. Da li će se vratiti život u normalu ili stvari nikada više neće biti iste? O tome često razmišljam ovih dana i nadam se ovom prvom – zaključuje Jelić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO