Hronika

PRESUDA NAKON 16 GODINA Sarajlija ide NA ROBIJU zbog krađe 65.000 KM iz 2003.

Enis Asotić (48) iz Sarajeva osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na četiri godine zatvora zbog krađe oko 65.000 KM iz blagajne bivše firme “Metalka” u Prnjavoru.

PRESUDA NAKON 16 GODINA Sarajlija ide NA ROBIJU zbog krađe 65.000 KM iz 2003.
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Prema presudi on je novac ukrao čak prije 16 godina, u noći između 29 i 30. septembra 2003. godine.

Krađu je počinio zajedno sa više nepoznatih osoba tako što su oni provalili u zgradu “Metalke”.

U presudi se navodi da je nakon provale Asotić obio radni sto blagajnika Brane Mabašića nakon čega je pronašao kasu sa novcem. Tada je zajedno s pomagačima isjekao dio kase iz koje su zatim pokupili 60.517 KM u raznim apoenima i pobjegli. Asotić je otkriven, a ostali počinioci još nisu poznati.

Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Pane Gavrić. U presudi se navodi da je Asotić obavezan i da u budžet Republike Srpske uplati oko 60.515 KM. To će morati da uradi u roku od tri mjeseca nakon pravosnažnosti presude. U suprotnom novac će biti od njega prinudno naplaćen.

Asotićev advokat Edis Mustafić iz Sarajeva najavio je žalbu na presudu jer smatra da je ona donesena na nezakonitim dokazima.

U ovom procesu od početka su počinjene brojne nezakonitosti i slijedom toga svi prikupljeni dokazi ne mogu biti osnov za donošenje presude – kazao je Edis Mustafić.

 

Prihvati notifikacije