Hronika

"Pretražuje se teren gdje ljudska noga nije kročila" Državni sekretar MUP istakao da policija neumorno traga za TIJELOM MALE DANKE (2)

Potraga za tijelom ubijene Danke Ilić (2) ušla je u šesti dan. Policija neumorno traga, obilazi i kopa sva mjesta po Banjskom polju i okolini kako bi se tijelo djevojčice što prije pronašlo.

"Pretražuje se teren gdje ljudska noga nije kročila" Državni sekretar MUP istakao da policija neumorno traga za TIJELOM MALE DANKE (2)
FOTO: SCREENSHOT

Državni sekretar MUP, Željko Brkić istakao je danas da policija neumorno traga za tijelom Danke Ilić.

Željko Brkić govoreći o osumnjičenima za ubistvo male Danke Ilić istakao je nedavno da je njihov oblik ponašanja jedan od najmonstruoznijih. Jedan od osumnjičenih detaljno je opisivao kako je ubio Danku Ilić, dok je drugi odlučio da se brani ćutanjem. Takođe, osumnjičeni za ubistvo svaljuju krivicu jedan na drugog, istakao je Brkić nedavno, pokušavajući na taj način da se izvuku.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova osvrnuo se na spekulacije i apelovao na javnost da se vodi saopštenjima MUP. Ističe i da policija neumorno traga za tijelom Danke Ilić, piše Blic.

– Ovo je zaista bolna tema za čitavo društvo, dosta je bilo spekulacija o tom monstruoznom zločina. 4. aprila smo suočeni sa istinom da dijete nije živo, tada su sve naše nade potonule da ćemo dijete živo naći. Od 26. mata do 4. aprila bilo je dosta spekulacija. Mi iz MUP smo od 26. marta izašli sa 9 saopštenja, kako ne bismo ugrozili istragu. Preko 1500 naših pripadnika je dalo sve od sebe da pronađe dijete otkako je prijavljen nestanak. Mi sa ove strane kao profesionalci morali smo da se držimo procedura i da ne dozvolimo da se istraga kompromituje. Ja bih ovom prilikom zamolio sve učesnike u javnom prostoru, sve one koji imaju mogućnost da iznesi javnu riječ koja se čuje da se vode saopštenjima koje izdaje MUP. Molim javnost da ne podleže lažnim vijestima i proizvoljnim zaključcima, već da vjeruje policiji. Neumorno tražimo tijelo Danke Ilić – rekao je Brkić gostujući na Happy TV.

Pročitajte još

“Pretražuje se teren gdje ljudska noga nije kročila”

Brkić je istakao da neumoran rad MUP neće prestati, kao i da se sprovode intenzivne akcije na rejonu Lazarevog kanjona, Zlotke rijeke i Lazareve pećine.

– Moram da kažem da naši ljudi izlažu svoje živote riziku i opasnosti jer pristupaju tako nepristupačnim terenima gdje ljudska noga nikada nije kročila. Svi su oni ljudi, svi oni se osjećaju sa patnjama ove porodice i imaju djecu tog uzrasta. I ta njihova odgovornost prelazi službeno i profesionalno. To je moralna i ljudska odgovornost.. Ta njihova odgovornost prevazilazi odgovornost. Oni su premjestili tijelo, ali sve će to biti utvrđeno – rekao je Brkić i dodao:

– Sama činjenica da tijela nema, to je priča iz romana. Mi imamo direktne veze koje njih spajaju sa zločinom. Ovdje se ni u kom slučaju ne može raditi o običnom ubistvu, ovo je teško ubistvo i za to je predviđena doživotna kazna. Ko im je pomogao, kako su premjestili tijelo, okolnosti, sve će se to utvrditi. Sva pitanja koja javnost intrigira, dobiće odgovor – rekao je Brkić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu