Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRETRES U TUZLI Zaplijenjeno više od 11 kilograma droge, jedna osoba uhapšena

Hronika
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) su 14. i 15. septembra ove godine na području tuzlanskog naselja Bare izvršili pretrese, a tom prilikom je uhapšena jedna osoba sa više od 11 kilograma droge, tržišne vrijednosti skoro 600.000 KM.

Direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman danas je rekao da su prilikom pretresa pronađene i oduzete određene vrste droge, a nakon vještačenja je utvrđeno da je riječ o 7.324 komada tableta ekstazi, 5,637 grama praha ekstazija te 22 vrećice ukupne mase 11.331,14 grama spida u prahu. U ovoj akciji je zaplijenjeno i 429 drugih predmeta.

Korman je istakao da je u ovoj akciji uhapšena jedna osoba, ali nije mogao otkrivati više detalja o identitetu, osim da se na teret stavlja sumnja na počinjenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te da je osoba proslijeđena Tužilaštvu TK na dalje postupanje.

Tuzlanska policija aktivno radi na suzbijanju proizvodnje i prometa droga, a za osam mjeseci ove godine sprovedeno je 13 akcija. Tom prilikom je uhapšena 31 osoba.

Kod njih su pronađene određene količine droge, a u daljem postupku za 23 osobe su određene mjere pritvora, dok su za dvije osobe određene mjere sudske zabrane.

– Ukupno su tokom osam mjeseci ove godine izvršena 353 pretresa na različitim lokacijama gdje je indicirano postojanje, odnosno da su skrivena određena narkotička sredstva. Tom prilikom su zaplijenjene značajne količine opojnih sredstava, u količini preko 94 kilograma, zatim 4.516 grama smjesa za obogaćivanje droge, 8.016 komada različitih tableta koje sadrže psihoaktivne supstance te 13 litara tečnih prekursora koji se koriste za dobijanje opojnih droga – rekao je Mevludin Omerović, koordinator Sektora kriminalističke policije MUP-a TK.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO