Svijet

PREVARA GA SKUPO KOŠTALA Lažirao zarazu korona virusom da bi POBJEGAO SA LJUBAVNICOM

Jedan 28-godišnji, oženjen Indijac nedavno je bio tema brojnih medija nakon što je lagao svoju porodicu da je zaražen korona virusom, koju je iskoristio kao izgovor za bijeg sa ljubavnicom.

PREVARA GA SKUPO KOŠTALA Lažirao zarazu korona virusom da bi POBJEGAO SA LJUBAVNICOM
FOTO: D. MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Maniš Mišra je 24. jula iz Navi Mumbaja pozvao svoju suprugu i rekao joj da je Kovid pozitivan i da više ne želi da živi. Zatim je isključio telefon, što je izazvalo paniku kod njegove porodice. Nakon što je primila bizaran poziv, njegova supruga je pozvala brata u pomoć, poslije čega su ga prijavili policiji kao nestalu osobu, prenosi Indeks.

Istraga koja je uslijedila pokazala je da je 28-godišnji upravnik zapravo iskoristio bolest kao izgovor da napusti porodicu i pobjegne s ljubavnicom.

– Moj test na korona virus pokazao se pozitivnim, ne mogu više da živim – rekao je uplakani Maniš supruzi tokom posljednjeg telefonskog poziva, ali policija je provjerila sve laboratorije u blizini posljednjeg mjesta na kojem je viđen i ispostavilo se kako niko pod imenom Maniš Mišra nije testiran.

Zatim su se javili kod njegovog poslodavca, logističke firme, i saznali da je nedavno otpušten zbog učešća u pokušaju prevare. Napokon, nakon razgovora s nekim od njegovih prijatelja, saznali su da je imao aferu.

– Na osnovu posljednjeg mjesta na kojem se nalazio njegov telefon u Airoliju, pregledali smo sve snimke nadzornih kamera s tog područja i zatekli ga kako ulazi u automobil. Pratili smo ga sve do Ratnagirija. U međuvremenu smo, takođe, neprestano ispitivali njegove prijatelje i porodicu. Saznali smo za vanbračnu vezu – rekao je Sanev Dhumal, viši inspektor policije Vaši.

Policija je dodala kako su otkrili da je otpušten zbog finansijske prevare. Osim toga, nekoliko godina imao je aferu i htio da se riješi žene i kćerke.

– Zbog toga je isplanirao svoju bolest i samoubistvo – dodao je Dhumal.

Policija je napokon pronašla Mišru u gradu Indore, gdje je navodno živio sa svojom ljubavnicom, nadajući se da ga je porodica otpisala kao mrtvog. Ali prije 10-ak dana odveden je nazad u Navi Mumbaj, gdje je ponovo ujedinjen sa svojom porodicom.