Politika

"PRIČA O KRAĐI BEZ DOKAZA RAVNA ČARŠIJSKOM TRAČU" Vulićeva poručuje da bi SNSD pobijedio i na ponovljenim izborima u Doboju

Član Predsjedništva SNSD Sanja Vulić izjavila je da Centralna izborna komisija (CIK)N BiH nije utvrdila nepravilnosti ni na jednom biračkom mjestu u Doboju, kao i da nije bilo da odstupanja i nepravilnosti ni sa izbornim materijalom nakon otvaranja vreće sa biračkog mjesta Ritešić.

"PRIČA O KRAĐI BEZ DOKAZA RAVNA ČARŠIJSKOM TRAČU" Vulićeva poručuje da bi SNSD pobijedio i na ponovljenim izborima u Doboju
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Sanja Vulić

Vulićeva, koja je bila nosilac odborničke liste SNSD u Doboju na lokalnim izborima, poručila je da je SNSD spreman za novu izbornu pobjedu ukoliko izbori u Doboju budu ponovljeni.

– Ti koji su statistička greška prvo treba da pročitaju Izborni zakon i nauče kako se biraju članovi Gradske izborne komisije – izjavila je Vulićeva Srni, komentarišući današnje zahtjeve koji su predstavnici dobojskih gradskih odbora PDP, SDS, DNS i Narodnog pokreta “Banjaluka zove” uputili CIK-u, očekujući da se ponove izbori u ovom gradu.

Pročitajte još

Prema njenim riječima, video-nadzor je moguć samo izmjenom Izbornog zakona.

– Ponovo dolazimo do činjenice da nezadovoljni nemaju minimum znanja o izbornom procesu i zakonu. Članovi CIK-a imaju zadatak od svojih stranačkih mentora da ponove izbore, mi ih pozivamo da ponove, a građani Doboja će ponovo reći svoje – navela je Vulićeva.

Ona smatra da je “priča o krađi bez dokaza ravna čaršijskom traču”, te da se CIK postavio kao istražni i izborni organ, svjesno i grubo kršeći zakon.

– Misle da bi na ponovljenim izborima bili drugačiji rezultati, a šta ako im i ti ponovljeni rezultati ne budu odgovarali? Hoće li opet odbiti da potvrde rezultate? I da to traje unedogled. Šta je to drugo nego pravna nesigurnost i haos, a BiH Ustavom počiva na vladavini prava i demokratskim i fer izborima – rekla je Vulićeva.

Vulićeva je, komentarišući današnju izjavu predsjednika dobojskog DNS Slavka Gligorića da vjeruje u rad CIK, izrazila čuđenje s obzirom da, kako je navela, vrh te stranke nije glasao za imenovanje aktuelnog sastava CIK-a.

Prihvati notifikacije