Hronika

Pričinio štetu od oko 10.000 maraka: Nezakonito vadio kamen i nasipao puteve

Protiv M. Đ. iz  Teslića policija je podnijela izvještaj zbog sumnje da je krivčnim djelom protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja pričinio štetu od oko 10.000 maraka.

Pričinio štetu od oko 10.000 maraka: Nezakonito vadio kamen i nasipao puteve
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je osumnjičen da je u periodu od početka jula pa do kraja oktobra 2019. godine, kao osnivač i predstavnik jednog privrednog društva sa područja Teslića, bez odobrenja  nadležnog ministarstva i bez zaključivanja ugovora o koncesiji, kao i bez posjedovanja licence o vršenju eksploatacije, angažovao dvije osobe koja nisu zaposlene u navedenom društvu da za njegove potrebe vrše esploataciju i odvoz majdanskog lomljenog kamena i nasipanje istog na nekategorisanim lokalnim putevima u četiri mjesne zajednice na području opštine Teslić, po prethodno zaključenom ugovoru o izvođenju radova na održavanju nekategorisanih puteva u 2019. godini sa Opštinom Teslić, što su ista i učinila.

Pročitajte još

Nakon završenih radova, njegovo preduzeće je opštini Teslić ispostavilo račun shodno ugovoru, od čega je navedeno da  vrijednost izvođenih radova koji se odnosi na  nasipanje nekategorisanih lokalnih puteva  iznosi oko  9.240 KM, za koji iznos je navedeno privredno društvo ostvarilo protivpravnu imovinsku korist.