Banjaluka

Prijave za treći ciklus: Počinje Škola obuke za trudnice i roditeljstvo u Banjaluci

JZU "Dom zdravlja" u Banjaluci će od sutra, tačnije od subote 22. jula organizovati novu grupu polaznica koje će pohađati Školu za trudnice i roditeljstvo.

trudnica
FOTO: SAFARI DUHA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Proteklog vikenda druga grupa trudnica završila je Školu za trudnice i roditeljstvo u JZU “Dom zdravlja”. Tako je, od 13. maja ove godine ovu školu pohađalo oko 40 polaznica. Na obostrano zadovoljstvo, one su imale priliku da dobiju potrebne i neophodne informacije o trudnoći, postporođajnom periodu i njezi djeteta, od strane stručnjaka koji sačinjavaju multidisciplinarni tim Škole za trudnice i roditeljstvo, a sve to potpuno besplatno – navedeno je iz ove ustanove.

Dodaju kako Školu za trudnice čine tri cjeline, a to su škola za trudnice, psihofizička priprema za porođaj i zdravo roditeljstvo.

Pročitajte još

– Obuku naših trudnica vrše doktori i medicinske sestre, odnosno tehničari iz oblasti ginekologije, pedijatrije, stomatologije, fizijatrije i našeg Centra za zaštitu mentalnog zdravlja. Aktivnosti koje se provode kroz naprednu obuku trudnica jesu upoznavanje trudnica o važnosti fizičke i psihičke pripreme za samu trudnoću, porođaj i postpartalni period, usvajanja pozitivnih i suzbijanja negativnih navika i ponašanja, upoznavanja sa značajem pravilne ishrane i higijene u toku trudnoće, specifičnosti života i rada tokom trudnoće, pripremi za zdravo roditeljstvo, ukazivanja na ozbiljnost kontrole zdravlja, a sve u svrhu dobrog zdravlja majke i djeteta – dodaju iz Doma zdravlja.

Ističu kako su u toku prijave za treći ciklus obuke u Školi za trudnice i roditeljstvo koji počinje sutra, a buduće majke se mogu prijaviti putem zvanične internet stranice JZU “Dom zdravlja” Banjaluka ili putem telefona na broj 051/247-323.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije