Banjaluka

Prijavite "socijalne" projekte: Za DOBRU IDEJU i do 70.000 KM

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), u partnerstvu sa Gradskom upravom, raspisao je javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata.

Prijavite "socijalne" projekte: Za DOBRU IDEJU i do 70.000 KM
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Grad Banjaluka i projekat ReLOaD pozivaju sve organizacije civilnog društva iz BiH da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa ciljevima Strategije razvoja grada za period 2018-2027. godine, i to iz sljedećih oblasti: unapređenje brige o osobama treće dobi, edukacija o zdravim stilovima života i nenasilnoj komunikaciji (preventivni i programi podrške), osnaživanje žena, mladih i socijalno osjetljivih kategorija u svrhu zapošljavanja/samozapošljavanja kroz sistem neformalnog obrazovanja, unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i obrazovanje, vaspitanje i formiranje svijesti djece o potrebi razvrstavanja otpada.

Kako su rekli iz Gradske uprave, iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 10.000 do 70.000 KM. Jedna organizacija civilnog društva može podnijeti više projektnih prijedloga s tim da je maksimalan novčani iznos sredstava koja mogu biti dodijeljena za realizaciju projekata jednoj organizaciji civilnog društva tokom ukupnog trajanja ReLOaD projekta (tri godine) 120.000 KM.

Učešće u ovom javnom pozivu je otvoreno, na jednakim osnovama, za sve formalno registrovane organizacije civilnog društva u BiH.

ReLOaD je regionalni projekat kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u šest zemalja Zapadnog Balkana.