Hronika

PRIJETI MU 10 GODINA ROBIJE Zbog amfetamina koji je krio kuvar završio IZA REŠETAKA

Proslavljenom kulinarskom stručnjaku Dejanu Markusu (44) sudija Okružnog suda u Ptuju odredio je pritvor, nakon što su carinici 7. februara na graničnom prelazu u njegovom automobilu pronašli 2,8 kilograma amfetamina.

PRIJETI MU 10 GODINA ROBIJE Zbog amfetamina koji je krio kuvar završio IZA REŠETAKA
FOTO: EMIL ČONKIĆ/RAS SRBIJA

Blic je nakon dobijene informacije da se Dejan Markus nalazi u zatvoru u Sloveniji, uputio pitanja Ministarstvu unutrašnjih poslova ove zemlje u vezi sa njegovim hapšenjem. Iz MUP ove države stigao je odgovor da se 44-ogodišnji hrvatski državljanin nalazi u pritvoru, nakon što je u njegovom automobilu 7. februara pronađen amfetamin.

Pročitajte još

Kriminlolozi Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Maribor, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i trgovina drogom i nezakonitim supstancama u sportu i sirovina za proizvodnju nedozvoljenih droga na osnovu člana 186 Krivičnog zakona (K3-1), vode istragu protiv 44-ogodišnjeg hrvatskog državljanina, kod kojeg su zaposleni u Finansijskoj upravi Republike Slovenije 7. februara 2020. godine pronašli predmete za koje se sumnja da su nedozvoljene droge – navodi se u odgovoru MUP Slovenije.

Kako se dalje navodi, “oni su o tome obavestili kriminologe u policiji u Mariboru, koji su, po naredbi Okružnog suda u Ptuju, pretražili vozilo i zaplijenili 2,862,12 grama nedozvoljene droge amfetamin”.

Osumnjičeni je uhapšen uz krivičnu prijavu i istražni sudija Okružnog suda Ptuj mu je odredio pritvor. Iz slovenačke policije navode da je za navedeno krivično djelo zaprijećena kazna od jedne do deset godina zatvora.

Dejanu Markusu, koji godinama živi u Zagrebu, izgubio se trag 7. februara, zbog čega je u Hrvatskoj prijavljen njegov nestanak 12. februara. Dejanova sestra Jelena Markus Vučković je ranije rekla da je posljednji put na društvenim mrežama viđen 7. februara oko 19 sati, nakon čega više nije bio na društvenim mrežama i bio je nedostupan.