Hronika

Prijeti mu i do 10 godina zatvora: Produžen pritvor muškarcu (34) osumnjičenom za ubistvo punca

Ljubušaku Z.M. (34) koji je osumnjičen za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnim posljedicama svom puncu R.V. (49) je kantonalni sud ZHK u Širokom Brijegu produžio pritvor još dva mjeseca na prijedlog Kantonalnog tužilaštva ZHK.

Prijeti mu i do 10 godina zatvora: Produžen pritvor muškarcu (34) osumnjičenom za ubistvo punca
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Iz Kantonalnog tužilaštva ZHK u Širokom Brijegu navode da je pritvor produžen jer i dalje postoji opasnost od bijega, bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak i uticajem na svjedoke.

– Postoje vanredne okolnosti u konkretnom, da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža kazna, a koje djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice krivičnog djela, te bi puštanjem na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda – navode iz tužiteljstva ZHK, prenosi Klix.

Pročitajte još

Ljubušak Z.M. se sumnjiči da je 29. augusta 2022. godine svom puncu R.V. nakon verbalne prepirke i fizičkog sukoba nanio više teških tjelesnih povreda od kojih je R.V. nakon par dana preminuo u mostarskog bolnici.

Kako navode iz Kantonalnog tužilaštva ZHK, protiv ovog Rješenja suda može se izjaviti žalba Vrhovnom sudu Federacije BiH.

Prihvati notifikacije