Hronika

PRIJETILI MU PREKO DRUŠTVENIH MREŽA Ranjeni mladić nigdje nije išao bez PANCIRA, znao je da je META

Aleksandar Šarac (35), navodni bivši pripradnik bande "Pink panter", prećen je nedjeljama prije pucnjave koja se dogodila u subotu popodne na parkingu tržnog centra na Novom Beogradu, a očigledno je da se on plašio za svoju bezbjednost budući da je imao pancir na sebi kada je ranjen.

PRIJETILI MU PREKO DRUŠTVENIH MREŽA Ranjeni mladić nigdje nije išao bez PANCIRA, znao je da je META
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Međutim, napadač je to znao i pucao mu je u glavu.

Inače, U Šarca je pucano u subotu na parkingu TC “Ušće” na Novom Beogradu, pri čemu je on pogođen sa dva metka u glavu. Kako su za Blic rekli iz Urgentnog centra njegovo stanje je i dalje nepromenjeno i on se nalazi u teškom stanju.

– Nalazi se u teškom stanju na jedinici intenzivne njege – rekli su iz UC.

Da je njegova bezbjednost bila ugrožena mjesecima ranije u prilog tome govori i činjenica da su na društvenim mrežama postavljane različite objave sa pretećim tekstom upućene upravo Šarcu.

Kako piše Kurir, plakati na banderama bili su oblijepljeno na nekoliko mjesta u Beogradu, sa takođe Šarčevom fotografijom i tekstom: “Traži se! Mole se sugrađani ako su ga vidjeli da nam jave. Posljednji put je viđen kako pu*i ku**c”.

“Šarac cinkaroš”

Prije toga na Instagramu je otvoren i profil “Šarac cinkaroš”, koji je zaključan i ima 37 postova.

– Oni koji su vidjeli profil kažu da su tu kačene slike Šarca uz prijeteće poruke. Nazivan je cinkarošem, nesrećnikom, pjevačem. Navodno, mnogi su te postove tumačili kao otvorenu prijetnju – kaže izvor.

Inače, druga Instagram stranica koja je dijelila takođe prijeteće poruke upućene Šarcu, u nedjelju je obrisana.

– Tužan je cinkaroški život ovog nesrećnika, kao i njegovih saradnika. Pozabavićemo se više ovim pjevačem u narednom periodu – piše ispod video snimka Šarca sa suprugom i njegovim prijateljima.

Pročitajte još

Podsjetimo, Šarac je prije tri dana ranjen sa dva hica iz pištolja upucan u garaži tržnog centra na Novom Beogradu, a inače je odranije je poznat srpskoj javnosti pošto je januara 2019. godine bio na meti profesionalnog ubice Čabe Dera. Napadač je na njega pucao iz pištolja “bereta”, kalibra 7,65 milimetara, na kojem je bio prigušivač. Taj pištolj je tokom bežanja bacio u žbunje ispred tržnog centra, gdje su ga forenzičari kasnije pronašli.

Nosio pancir

Takođe, Šarac je vozio blindirani crni “mercedes” i na sebi je imao pancir. Tog dana u podzemnom parkingu tržnog centra automobil je parkirao na A00 nivou i to na mjestu koje je označeno da ga koriste samo invalidi.

Vjerovatno je izabrao baš to mjesto, jer je ono treće od zida i svega desetak metara od ulaza u “Ušće”, što znači da je vodio računa da mnogo ne pješači između drugih vozila. S obzirom na to da je ranijih godina već tri puta bio meta napada, vodio je računa o svojoj bezbjednosti.

On je, kako se vjeruje, bio na meti i 7. avgusta 2018. godine kada je na kuću u Ulici Rajka od Rasine, bivšeg košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića, koji je živio odmah do njega, bačena bomba. Avdaloviću je tada u eksploziji oštećen automobil. Sumnjalo se da bivši plejmejker Partizana nije bio meta, već njegov komšina Šarac i da je bomba bačena zbog podjele plijena iz pljačke juvelirnice u Italiji. Identitet bombaša, a nakon i toga i motiv tog napada do dans nisu otkriveni.

Podsjećanja radi, do današnje pucnjave došlo je oko 16.40, a napadač je prilikom bjekstva sa lica mjesta odbacio pištolj. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog zločina.