Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRILAGODITE VOŽNJU USLOVIMA NA PUTU Magla i jaki udari vjetra zahtijevaju DODATAN OPREZ za volanom

Društvo
Autor:

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, ali se vozačima savjetuje da zbog magle i jakih udara vjetra budu oprezni na pojedinim dionicama, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Na svim putnim pravcima vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Saobraćaj je usporen na dionicama na kojima se izvode radovi, poput magistralnih puteva Karakaj-Drinjača, Modriča-Vukosavlje (Jakeš)-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-Karuše /granica Srpske/FBiH/, Johovac-Rudanka, Drinjača-Milići-Vlasenica, Kotor Varoš-Obodnike, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te na području Prijedora gdje je u toku gradnja kružnog toka.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare (Mačkovac)-Čelić, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike, kao i na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS Petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U FBiH na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od pet sati do 21 čas saobraćaj se odvija dvosmjerno, od 21 čas do pola časa poslije ponoći naizmjenično, a od pola časa poslije ponoći do pet sati saobraćaj je kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila mase veće iznad preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo. Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo za saobraćaj je zatvoren tunel Karaula, pa vozila prelaze preko starog prevoja Karaula.

Sporije se zbog radova saobraća i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo u mjestu Krupac, Srebrenik-Orašje u tunelu Ormanica, Doljani-Metković između graničnih prelaza i Ključ-Bosanski Petrovac preko prevoja Lanište.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja, a iz AMS podsjećaju vozače da je iz bezbjednosnih razloga obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO