Regioni

PRIORITETNI PROJEKTI Odbornici Skupštine Lopara usvojili odluku o izgradnji lokalnih puteva

Odbornici Skupštine opštine Lopare danas su usvojili odluku o odobrenju novčanih sredstva za izgradnju lokalnih puteva u mjesnim zajednicama Jablanica, Pirkovci, Milino Selo i put Mrtvica – Koretaši.

PRIORITETNI PROJEKTI Odbornici Skupštine Lopara usvojili odluku o izgradnji lokalnih puteva
Foto: Srna

U ovoj godini nastavljamo izgradnju lokalne putne mreže. Ovi putni pravci su prioriteti i oni će do jeseni biti asfaltirani, čime stvaramo bolje uslove za život naših građana u majevičkim selima – rekao je načelnik Lopara Rado Savić za Srpskainfo.

Na današnjem redovnom skupštinskom zasijedanju usvojena je odluka o nabavci sadnica šljive, opštine Lopare zajedno sa federalnom opštinom Čelić uz podršku Savjeta Evrope.

– Ukupno 4.150 sadnica šljive je obezbjeđeno i dodijeliće se besplatno majevičkim voćarima, a sve u cilju razvoja voćarstva – naveo je Savić.

Odbornici su izvještaj o šteti od elementarnih nepogoda u 2019. godini, za koju je komisija na terenu konstatovala da iznosi 401.050 KM.

Ovu majevičku opštinu pogodile su obimne kišne padavine u maju i junu prilikom čega su oštećeni mostovi, putevi, kanali, poljoprivredno zemljište i usjevi.

Odbornici su usvojili i revidiranu Strategiju razvoja opštine Lopare za period 2019 – 2023. godina koja predstavlja putokaz razvoja opštine i obuhvata ekonomski, društveni aspekt, kao i plan zaštite i unapređenja životne sredine uz poštovanje prostornog aspekta.