Banjaluka

Priprema za 4. Zmijanjski maraton: Na Manjači trke za odrasle i djecu

Banjaluka se priprema za 4. Zmijanjski maraton, koji će biti održan 1. oktobra na Manjači.

djeca igralište
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Prijave za učešće su u toku.

Predstavnica Ateltskog kluba „Alfa“ Nevena Stojaković poručila je da će ovogodišnji Zmijanjski maraton, zbog vremenskih uslova, biti održan 1. oktobra, a ne 24. septembra kako je ranije planirano, te da će svi prijavljeni automatski biti prebačeni na novi datum.

Predviđene su dvije trke za odrasle i to kraća stazu koja nosi naziv „Ideš li, rode“ i duža staza „Jazavac Skyrace“ u dužini od 23 kilometra, te dječju trku “„Eko Zmijanjče”.

– Staza „Ideš li rode?“ skratili smo za 1,5 kilometara i ona je dosta lakša, te pozivam sve zainteresovane da nam se pridruže. Osim toga organizujemo i dječju trku ‘Eko Zmijanjče’ na koju nam se za učešće prijavilo 150 učenika Gimnazije – istakla je ona.

Dodala je da će ove godine biti održan i „EXPO sajam domaćih proizvoda“, na koji su se do sada prijavila četiri proizvođača meda, ali i jedan proizvođač sapuna, te pozvala sve zainteresovane da se pridruže ovogodišnjoj manifestaciji.

Pročitajte još

Gradski menadžer Bojan Kresojević zahvalio je organizatorima na doprinosu u promovisanju zdravih životnih navika, sporta, ali i na promociji vrijednosti i duha Zmijanja i Manjače.

On je potvrdio i svoje učešće na ovogodišnjem maratonu, te dodao da se podrška Grada ovom događaju ne ogleda se samo u materijalnoj podršci, već je pružena podrška u organizacionomm, logističkom i promotivnom smislu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije