Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRIPREME GRADSKOG BUDŽETA ZA IDUĆU GODINU Mjesne zajednice da dostave liste prioriteta do 1. oktobra

Banjaluka
Autor:

Foto:Grad Banjaluka

Savjeti mjesnih zajednica treba da do 1. oktobra dostave prioritete iz oblasti saobraćajne i komunalne infrastrukture, a u okviru priprema za izradu nacrta gradskog budžeta za 2020. godinu.

Resorna odjeljenja uputila su dopis o dostavljanju podataka o prioritetima u svih 57 mjesnih zajednica, ističući da će prijedlozi savjeta mjesnih zajednica biti jedan od kriterijuma prilikom izrade programa zajedničke komunalne potrošnje i uređenja građevinskog zemljišta za narednu godinu.

Odjeljenja će prilikom izrade prijedloga programa uvažavati i  druge kriterijume kao što su: Strategija razvoja grada, Plan kapitalnih investicija 2018-2020, usvojene odluke, analize, studije, projekte, kao i ravnomjernost ulaganja po mjesnim zajednicama.

– Prioritete je potrebno klasifikovati po vrstama, na primjer: komunalna oprema, vodovod, kanalizacija i javna rasvjeta, kako bi u skladu sa sredstvima budžeta raspoloživim za ove namjene  bio sačinjen što kvalitetniji prijedlog ovih programa – naveli su iz resornog odjeljenja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO