Politika

“Prisustvovaću mitingu, to je patriotska dužnost” Stanivuković podržao skup koji je u četvrtak zakazan u Banjaluci

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvao je sugrađane i građane Republike Srpske da dođu na veliki miting srpskog naroda u četvrtak, 18. aprila, da bi jedinstveno, bez političkih konotacija, poslali poruku da Srbi i Republika Srpska ljube slobodu i da je srpski narod stradalnički.

Draško Stanivuković gradonačelnik Banjaluke
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Stanivuković je istakao da će prisustvovati mitingu, a da je spreman i za dodatni angažman ukoliko bude pozvan od organizatora.

Ovo je patriotska dužnost i vjerujem da među nama postoji dovoljno razumnih glava da se odazovemo i siguran sam da ovo niko neće politizovati i da ćemo svi moći da se izdignemo iznad politike – rekao je Stanivuković novinarima u Banjaluci, prenosi Srna.

Pročitajte još

On je naglasio da je velika borba rukovodstva Srbije i Srpske da rezolucija ne dobije podršku, te da je to tema o kojoj nema političke polemike.

Mi smo stradalni narod, ljubimo slobodu, čuvamo našu vjekovnu teritoriju, ne želimo ništa tuđe i nema smisla da neko za nas kaže da smo genocidan narod, a u svim velikim ratovima smo ostali bez gotovo polovine stanovništva – rekao je Stanivuković, koji je i potpredsjednik PDP.

On je dodao da će poslanici PDP u Narodnoj skupštini Srpske podržati izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a koji je istinit i kaže da se u Srebrenici nije desio genocid.

Bošnjački dio misije BiH pri UN jednostrano je, bez odluke Predsjedništa BiH, uz sponzorstvo dijela zapadnih zemalja, pokrenuo inicijativu za usvajanje nove rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN. Prethodno je prije devet godina Rusija stavila veto u Savjetu bezbjednosti UN na britansku rezoluciju o Srebrenici.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu