Hronika

Pritvor šestorici Zeničana zbog trgovine oružjem i narkoticima

Opštinski sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor šestorici Zeničana koji se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i prodaju opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i nanošenje tjelesnih povreda.

Pritvor šestorici Zeničana zbog trgovine oružjem i narkoticima
FOTO: D.S./KLIX/RAS SRBIJA

Pripadnici MUP ZDK uhapsili su osam osoba, a pritvor je određen za B. A. (32) , Ć. M. (27), D. E. (24), P. A. (25), P. E. (30) i Č. S. (25) svi iz Zenice.

Svi se terete za krivično djelo izazivanja opšte opasnosti, oštećenje tuđe stvari i udruživanje radi činjenja krivičnog djela, dok se Ć. M. još tereti za ugrožavanje bezbjednosti, nasilničko ponašanje, nanošenje teških tjelesnih povreda i nedozvoljeno držanje oružja, D. E. za ugrožavanje bezbjednosti i nedozvoljeno držanje oružja, P. E. za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda, a Č. S. za nedozvoljeno držanje oružja, piše Klix.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni puštanjem na slobodu ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, da će ponoviti izvršenja istih ili sličnih krivičnih djela, kao i zbog toga što se za navedena krivična djela može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Službenici MUP ZDK, odnosno timovi Specijalne policijske jedinice i službenici PU I 22. februara su izvršili pretrese na pet lokacija i uhapsili osam osoba.

Oduzeta su dva pištolja, municija, biljna i praškasta materija koja izgledom podsjeća na opojnu drogu, dvije drobilice za marihuanu, tri noža, jedan bokser i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

(Klix)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije