Hronika

PRIVEDEN U VELIKOJ AKCIJI MUP Sve o uhapšenom ARKANOVOM TJELOHRANITELJU

Zvonko Mateović, javnosti poznat kao telohranitelj ubijenog predsjednika Stranke srpskog jedinstva Željka Ražnatovića Arakana, priveden je danas u velikoj akciji MUP Srbije.

PRIVEDEN U VELIKOJ AKCIJI MUP Sve o uhapšenom ARKANOVOM TJELOHRANITELJU
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Mateović je široj javnosti poznat kao muškarac, koji je prilikom atentata na Ražnatovića u hotelu “Interkontinental” u Beogradu 2000. godine, ranio Dobrosava Gavrića, koji je kasnije pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora kao izvršilac ubistva.

Zvonko Mateović je 2001. na suđenju izjavio da je “Dobrosav Gavrić ubio Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića, piše Blic.

Gavrić je sve vrijeme sjedio iza separea u kojem su sjedeli Arkan, Mandić i Garić, a ja sam bio ispred Cecinog butika. Oko 17 časova čuo sam pucnje i vidio Gavrića kako puca Mandiću u glavu, dok je Arkana usmrtio prije toga. Garić je počeo da bježi i Gavrić je tada ispalio dva hica u njega – rekao je Mateović i dodao da je “odmah nakon toga iz vatrenog oružja pogodio Gavrića”. Prema njegovim riječima, u pucnjavi je vidio još jednu osobu za koju misli da je Dragan Nikolić Gagi koji je takođe pucao.

Mateovićevo ime često se pominjalo i početkom 2004. godine kada je u Sremskoj ulici, u centru Beograda u kafiću “Vizard” ubijen njegov rođeni brat Dalibor.

Ubica mu je prišao i iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu, a samo neki minut prije toga Dalibor je sjedio sa bratom.

Interesantno je da je nedugo poslije ovog ubistva u Beogradu počelo da se govori da je ubica zamijenio braću i da je, u stvari, smrtonosni metak bio namijenjen Zvonku. On je to i sam kasnije izjavio i govorio je da mu godinama prijete jer je bio svjedok Arkanovog ubistva.

Mateović je svojevremeno i oslobođen za iznudu.

Posljednji put u javnosti je viđan na sahranama ljudi iz okruženja Luke Bojovića, koji su likvidirani prošle godine.

(Blic)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije