Gradovi

Privrednicima uplatili takse: Zbog korone pomoć iz budžeta Kostajnice

Iz budžeta opštine Kostajnica za 78 poslovnih subjekata uplaćene su komunalne takse na istaknutu firmu za prošlu godinu u ukupnom iznosu od 12.770 KM.

Privrednicima uplatili takse: Zbog korone pomoć iz budžeta Kostajnice
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iz opštine Kostajnica saopštili su da su ove podsticaje isplatili danas za sve poslovne subjekte koji su ostvarili pravo na podsticaj za plaćanje komunalne takse po osnovu Subvencija za komunalnu taksu na istaknutu firmu za 2020. godinu.

Pročitajte još

– Isplata subvencija se vrši na račun javnih prihoda opštine Kostajnica, a u ime poslovnog subjekta koji je ostvario podsticaj po rješenju o odobravanju subvencije. Čim Poreska uprava Republike Srpske izvrši preknjižavanje poslovni subjekti će moći vidjeti promjene na svojim poreskim karticama. Preduzetnici koji se nalaze u pretplati moći će izvršiti preknjižavanje putem Poreske uprave – saopštili su iz opštine Kostajnica.

Dodaju da je ova pomoć u okviru Programa dodjele subvencija poslovnim subjektima pogođenim virusom korona na području opštine Kostajnica.

Odluku o subvencijima sa ciljem pomoći privrednicima pogođenim virusom korona Skupština opštine Kostajnica donijela je prošle godine.

Budući da ova lokalna zajednica nije imala usvojen budžet, te je bila na privremenom finansiranju nakon lokalnih izbora, ova odluka sada je realizovana.