Društvo

Privući više kvalitetnih ulaganja u Srpsku: IRB organizuje drugu investicionu konferenciju

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske u saradnji sa Vladom Republike Srpske organizuje drugu po redu investicionu konferenciju - „INVEST SRPSКA 2022“, koja će biti održana od 5. do 7. septembra 2022. godine u Biznis hotelu „Prijedor“ u Prijedoru.

Privući više kvalitetnih ulaganja u Srpsku: IRB organizuje drugu investicionu konferenciju
FOTO: IRB RS

Ovogodišnja konferencija će u potpunosti biti posvećena promociji investicionih potencijala Republike Srpske, sa zvaničnom temom „Investirajte u Srpsku”.

Kako je saopšteno iz IRB, nakon uspješne prve investicione konferencije, druga će ponuditi nove modalitete za investicionu promociju, što će doprinijeti boljem pozicioniranju Republike Srpske na listi najpoželjnijih destinacija za ulaganje.

Кonferencija će se baviti aktuelnim globalnim dešavanjima, njihovim uticajem na domaća društveno-ekonomska kretanja i investicionu aktivnost Republike Srpske na međunarodnoj sceni. Ovaj događaj prerasta u redovno godišnje okupljanje ključnih aktera društveno-ekonomskog života u zemlji i regionu.

Pročitajte još

Planirano je da konferencija okupi visoke zvanice iz zemlje i svijeta, dok će 30-ak renomiranih panelista govoriti o aktuelnim privrednim, ekonomskim i drugim temama koje imaju uticaj na razvoj ekonomije u cjelini, nove investicije i na proširenje tržišta Republike Srpske.

Druga investiciona konferencija „INVEST SRPSКA“ nastavak je snažne promocije potencijala Republike Srpske i naših opština i gradova, na kojoj radi Investiciono-razvojna banka Republike Srpske. Naš cilj je veći priliv kvalitetnih direktnih stranih ulaganja u Republiku Srpsku, nova zapošljavanja i jačanje privrednog ambijenta.

Zaključci sa konferencije će svoje mjesto zasigurno pronaći i u razvojnim politikama i strateškim dokumentima Republike Srpske, dok će se njihov praktični značaj ogledati kroz intenziviranje aktivnosti na investicionoj promociji i privlačenju investitora u domaćem poslovnom ambijentu.

Prihvati notifikacije