Zabava

PRIVUKAO JE PAŽNJU Klaus iz "Senke nad Balkanom" od malena živi u Njemačkoj i oženjen je GLUMICOM

U prvoj epizodi druge sezone serije “Senke nad Balkanom”, koja je sinoć emitovana, pojavljuje se i hrvatski glumac Stipe Erceg, koji je odmah privukao veliku pažnju domaće publike.

PRIVUKAO JE PAŽNJU Klaus iz "Senke nad Balkanom" od malena živi u Njemačkoj i oženjen je GLUMICOM
FOTO: SCREENSHOT

Lik koji tumači Stipe Erceg publika nije imala priliku da vidi u prvoj sezoni, budući da se on sada, u “Senkama 2” prvi put pojavljuje. Stipe tumači Nijemca Klausa koji je oženjen jednom od glavnih junakinja, Majom Davidović, koju igra Marija Bergam.

Stipe ima 45 godina, rođen je u jednom malom ribarskom selu pored Splita, ali se sa samo pet godina sa roditeljima odselio u Njemačku, gdje je kasnije izgradio zavidnu karijeru.

Imam dvije domovine – ili nijednu. Ili možda puno domovina? – rekao je jednom prilikom, a prenijeli su hrvatski mediji.

Kako prenosi tamošnja štampa, nakon mature je sa prijateljem otišao u Njujork i u Americi ostao pola godine. Kada se vratio u Njemačku upisao je prava, ali se ubrzo predomislio i odlučio da ipak upiše glumu.

Kako se navodi, u Njemačkoj je preko noći postao slavan, ljudi su počeli da ga prepoznaju na ulici, a on nije znao kako da reaguje.

– Ako gledam u pod, to će izgledati kao da se bojim, ako se pak isprsim, djelovaću arogantno. Nisam nalazio odgovor pa sam radije ostajao kod kuće – rekao je Stipe jednom prilikom.

Dobitnik je brojnih nagrada, ali ne voli medijsku pažnju već vodi miran i povučen porodični život u Berlinu.

Sa suprugom Laurom Erceg, koja je takođe glumica, ima dvoje djece, piše Blic.