Gradovi

PRIZNANJE ZA DOKTORA IZ LOPARA Želimir Nešković imenovan za stručnog saradnika bavarske kompanije

Ljekar Želimir Nešković iz Lopara imenovan je danas za stručnog saradnika za medicinska pitanja u njemačkoj kompaniji za ispitivanje vazduha i vode „Domatek“.

PRIZNANJE ZA DOKTORA IZ LOPARA Želimir Nešković imenovan za stručnog saradnika bavarske kompanije
FOTO: SRPSKAINFO

Većinski vlasnik ove kompanije Robert Priler izrazio je zadovoljstvo jer je doktor Nešković član stručnog tima za poslove medicinskog sektora za bolesti kovida-19.

– Obavljamo ispitivanja za sve bolesti koje su izazvane i koje se šire korona virusom. To ćemo da proučavamo sa medicinskog aspekta, a Neškovićevo iskustvo nam je potrebno – rekao je Priler, doktor nauka iz oblasti zaštite životne sredine.

Suvlasnik kompanije „Domatek“, Miroslav Kojadinović, koji je rodom iz Republike Srpske, podsjetio je da saradnja traje godinama unazad i da se s Neškovićem odvija na visokom nivou.

Pročitajte još

– Sigurni smo da će ova saradnja donijeti veću mogućnost, ali i transparentnost u poslovanju koju očekujemo na području regiona Balkana. Naša kompanija, pored ispitivanja vazduha i vode, proširuje se i na sektor medicine s ljekarom Neškovićem – naveo je Kojadinović, koji je donirao serološke kovid testove bolnicama Bijeljini i Gradiška, kao i domovima zdravlja Ugljevik, Lopare i drugima u Srpskoj.

Nešković je zahvalio na povjerenju i izrazio zadovoljstvo što će biti dio tima ove bavarske kompanije, koja proširuje poslovanje na područje Balkana.

– Medicinska pitanja su nešto novo čime se bavi „Domatek“, pogotovo u vrijeme korona virusa, kada može da ponudi brze antigenske testove prije nego što počne masovno vakcinisanje u zemljama Balkana – rekao je Nešković, koji je direktor Doma zdravlja Lopare.

Sutra će u sjedištu kompanije „Domatek“, u bavarskom gradu Mildorf, Nešković razgovarati s vlasnicima o daljoj saradnji.

Ova kompanije će zdravstvenoj ustanovi u Loparama donirati prvi analitički aparat za masovno testiranje antigena na korona virus.