Banjaluka

"PROBLEM TRAJE 15 GODINA" Radojičić o ekološkoj katastrofi u krugu "Incela"

Kada je u pitanju problem sa zagađenjem u „Incelu“ sada smo u fazi da idemo u kontrolisanje jednog po jednog subjekta na tom području.

"PROBLEM TRAJE 15 GODINA" Radojičić o ekološkoj katastrofi u krugu "Incela"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić povodom ekološke katostrofe u krugu nekadašnjeg „Incela“, a o kojem je Srpskainfo prva pisala i objavila niz tekstova.

Upavo je grad pokrenuo ovu priču. Kada se nedavno desio treći požar u „Incelu“ otvorile su se ponovo nove stvari, a koje su se već 15 godina vukle. Upravo je grad inspekcijskom nadzorom i nalogom institucijama da se obave nova mjerenja pokrenuo ovu priču, to nije došlo samo od sebe – rekao je Radojičić.

On je pojasnio da, kada je u pitanj “Incel”, tu se radi o jednoj tipičnoj privatizacijsko-tranzicijskoj priči koja se neuspješno završila i da sada tu ima oko 60 subjekata.

Pročitajte još

Radojičić je rekao da će tražiti dodatna mjerenja na cijelom području i da se vidi gdje ima zagađenja i koje su dalje mjere.

– Grad je pokrenuo tu priču i mi je vodimo i tražimo uključenje Republičkog inspektorata i republičkih institucija da se uključe. Radi se o velikim finansijskim iznosima potrebnim da se to sve sanira – pojasnio je Radoijič.

Na pitanje da li građani trebaju biti zabrinuti i koliko opasnog ulja ima na području “Incela” on je rekao da trenutno nema tačnih inforamcija i da ne bi pravio paniku, jer ovaj problem traje već 15 godina.

Podsjetimo, Srpskainfo već mjesecima piše oko ekološke katastrofe u krugu nekadašnjeg preduzeća „Incel“, jer je tu iscurilo opasno i kancerogone ulje piralen, međutim do sad nismo mogli dobiti izjavu gradonačlenika Banjaluke o ovom problemu.