Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Probudila se poslije 72 sata KLINIČKE SMRTI

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Jedna 26-godišnja Kineskinja u istočnoj provinciji Fudžijan oporavila se poslije 72 sata kliničke smrti.

Ona je prvog januara hitno dovedena u bolnicu, srce joj je ubrzano lupalo, a zatim stalo. Pošto je izgubila svijest, doktori su konstatovali miokarditis – zapaljenje srčanog mišića, i ona je priključena na instrumente.

– Mašina koju koristimo može da obavlja funkcije srca i pluća. Na taj način održava dotok krvi u srce nakon srčanog zastoja – objasnio je Jang Čengbin iz bolnice Univerziteta Sijamen.

Srce pacijentkinje, međutim, nije zakucalo ni poslije dva sata. Ljekari, međutim, nisu htjeli da je proglase mrtvom, iako u terminima kliničke medicine, više nije bila živa. Umjesto toga poslali su je na Odjeljenje intenzivne njege gdje su održavali njeno srce, pluća i bubrege.

– Ona je tako mlada, nikada prije nije bila bolesna. Tako da sam rekao da ću učiniti sve što je u mojoj moći da preživi – kazao je Zang Minvei sa Odjeljenja intenzivne njege, prenio je RTS.

Sljedećeg jutra njeno srce je ponovo počelo da pumpa krv, a u naredna 72 sata povratila joj se i svijest.

– Kada je otvorila oči pitao sam je da li je žedna i da me uhvati za ruku ako jeste. Kada je to učinila, shvatio sam da nam se vratila – ispričao je doktor Zang.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO