Hronika

PROCURIO VIDEO Bivšeg direktora Centra za socijalni rad u Banovićima optužuju za seksualne ucjene

Na društvenim mrežama objavljen je kompromitirajući videosnimak na kojem je prikazan bivši direktor Centra za socijalni rad u Banovićima Nevzet Tufekčić, kojeg optužuju za seksualne ucjene.

PROCURIO VIDEO Bivšeg direktora Centra za socijalni rad u Banovićima optužuju za seksualne ucjene
FOTO: ODHASANOVICA/TWITTER/SCREENSHOT

Takođe, dobio je i prijetnje. Sporni snimak možete pronaći u tekstu i seksualno je osjetljivog sadržaja.

Snimak je najvjerovatnije nastao prije okvirno dvije godine, a Tufekčić je prikazan u trenutku kada obnažen na sebe navlači donji veš te komunicira s jednom ženskom osobom. Snimak je nedugo nakon objavljivanja uklonjen sa društvene mreže Fejsbuk, ali je u međuvremenu objavljen na Tviteru, piše Klix.

Dio snimka, koji je veoma brzo postao viralan, prikazuje govor ženske osobe, koja u trenutku dok Tufekčić na sebe navlači donji veš, kaže da je djecu opremila, nabavila im odjeću, obuću, knjige i sveske, a još joj je ostalo, kako se čuje, da nabavi automobil.

U komentarima su počele pljuštati optužbe na Tufekčićev račun, u kojima se, između ostalog, navodi da je on kao direktor Centra za socijalni rad seksualno ucjenjivao majke za potvrde za dječiji doplatak, kao i to da mnoge nisu pristale na to da dobiju hiljadu konvertibilnih maraka jednokratne novčane pomoći u zamjenu za pružanje seksualne usluge.

Iako se u komentarima može vidjeti da su protiv Tufekčića upućivane prijave, nijedna od njih nije stigla do Tužilaštva Tuzlanskog kantona, što je potvrđeno.

Inače, Tufekčić je sa dužnosti direktora Centra za socijalni rad u Banovićima smijenjen nakon promjene lokalne vlasti, a zbog, kako je nezvanično potvrđeno za Klix, zloupotrebe položaja.

Na njegovo mjesto je došla Merima Numanović. Njeno imenovanje polovinom prošle godine potvrdilo je Opštinsko vijeće Banovića.

https://twitter.com/odHasanovica/status/1556737010144010249?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1556737010144010249%7Ctwgr%5Eba8991b1ace3d51c5e143911f32ee683de235f6c%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.klix.ba%2Fvijesti%2Fbih%2Fbivseg-direktora-centra-za-socijalni-rad-u-banovicima-optuzuju-za-seksualne-ucjene%2F220810081

Vrijedi kazati i to da je simptomatično da je snimak objavljen na Fejsbuk grupi koja do te publikacije nije bila aktivna i to u trenutku kada znamo da je predizborna kampanja, iako nezvanično, već počela te da je Tufekčić član Pokreta demokratske akcije (PDA).

Takođe, putem prvobitne Fejsbuk grupe na kojoj je i objavljen kompromitirajući snimak, Tufekčiću je zaprijećeno objavom novih sadržaja.

– Nakon nekoliko prijava prethodni post o Nevzetu Tufekčiću je uklonjen zbog kršenja pravila Fejsbuka. To nas neće zaustaviti u razotkrivanju cjelokupne istine sa ovim slučajem te naši pratioci u narednih par dana mogu očekivati cjelokupan videoklip (uključujući scene seksa) koji će biti objavljen na drugim stranicama i uputstva za gledanje ćemo podijeliti ovdje. Nevzet Tufekčić treba da se stidi svojih postupaka i uputi javno izvinjenje prije nego objelodanimo snimke – navedeno je u objavi na stranici.

Povodom objavljivanja snimka na društvenim mrežama Kliks je kontaktirao i Tufekčića, koji na upit nije odgovorio do objave ovog članka.

Međutim, javno je komentarisao spomentu objavu na Fejsbuk stranici, kazavši da se trebaju stidjeti i odgovarati oni koji su kršili osnovna ljudska prava i nezakonito ga pratili, uhodili, montirali i dirali u njegovu privatnost. Naglasio je i to da je snimak prljava igra i montaža.

– Sakrivaju se iza Fejsbuk stranice…i svi znaju da je u pozadini politička igra i osveta što sam tužio ustanovu za nezakonitu smjenu – naveo je Tufekčić, naglasivši da neće bježati od odgovornosti, ukoliko se dokaže inkriminisano djelo, ali i da trebaju odgovarati i oni koji su ga nezakonito uhodili, bez sudskog naloga.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije