Hronika

PRODUŽEN PRITVOR UROŠU BLAŽIĆU Masovni ubica iz Mladenovca ostaje iza rešetaka

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor Urošu B., osumnjičenom da je 4. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, a ranio 12 osoba.

Počinilac masovnog ubistva u Mladenovcu
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Pritvor je produžen i njegovom ocu Radiši B., ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G., rečeno je u Višem sudu u Smederevu.

Kako su precizirali, pritvor im je produžen prethodne nedjelje i može da traje najduže do 8. marta.

Viši sud u Smederevu, krajem januara donio je rješenje o potvrđivanju optužnice protiv osumnjičenih, a na koje rješenje odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Ovaj sud se oglasio mjesno nenadležnim u odnosu na optužene Gorana G. i Borisa G. iz Vinjišta, odnosno ujaka i brata optuženog za masakr, smatrajući da je za njih nadležan Viši sud u Kragujevcu, pa će po pravosnažnosti optužnice dostaviti spise predmeta.

Više javno tužilaštvo u Smederevu je optužnicu protiv njih podiglo prije skoro mjesec dana, 18. oktobra, ali zbog štrajka radnika Javnog preduzeća Pošte Srbije, optužnica nije uručena svim osobama.

Urošu B. optužnicom je stavljeno na teret teško ubistvo u vezi sa krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši B. stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dijela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Pročitajte još

Istragom je utvrđeno da je Radiša B. u kući u kojoj je živio neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite dijelove za oružje.

Goran i Boris G. iz Kragujevca, optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Urošu B. stavljeno je na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja ubio devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloljetno, a pokušao je da uhapsi još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije