Hronika

PROFESORA ZADAVIO ŠALOM, PA GA OPLJAČKAO Osumnjičenom za ubistvo u Livnu produžen pritvor

Sudija Kantonalnog suda u Livnu Nedim Begić je, na prijedlog kantonalnog tužioca, za naredna dva mjeseca produžio pritvor Ajnuru Nici (22) zvanom Ano iz Kruščice, opština Vitez, zbog sumnje da je ubio profesora u penziji Stipu Perkovića. 

PROFESORA ZADAVIO ŠALOM, PA GA OPLJAČKAO Osumnjičenom za ubistvo u Livnu produžen pritvor
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Pritvor Ajnuru Nici može trajati do 18. marta ove godine, a određen mu je zbog opasnosti od bijega, načina izvršenja krivičnog djela, posljedica i uznemirenja građana, piše Avaz.

Tužilaštvo Nicu sada tereti za teži oblik ubistva počinjenog iz koristoljublja, za šta je predviđena najmanja kazna od deset godina i dugotrajni zatvor.

Zločin se dogodio 17. decembra prošle godine oko 15.05 sati u Livnu iza klaonice „Kaselj“, uz rijeku Bistricu, gdje su istražitelji pronašli tijelo.

Nakon prethodnog dogovora, na spomenutu lokaciju Ajnur Nico dovezao se sa Stipom Perkovićem njegovim “mercedesom”.

Pročitajte još

– Dok su boravili u vozilu, svjestan da će tako oštećenog Stipu Perkovića usmrtiti, htijući da to učini kako bi pribavio korist, desnom rukom istog obuhvatio je oko vrata, a lijevom rukom povlačio je desnu ruku kako bi ga što jače stisnuo. Potom ga je i šalom koji je oštećeni imao oko vrata stezao te ga tako lišio života, nakon čega je tijelo izvukao iz vozila te ga sakrio pored rijeke prekrivši ga travom – navedeno je u prijedlogu za pritvor.

Nico je nakon toga iz džepa hlača stradalog izvadio novčanik iz kojeg je uzeo 120 KM, a zatim je pobjegao žrtvinim “mercedesom”.