Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PROGLAŠENJE VANREDNOG STANJA U Banskom dvoru u toku posebna sjednica NSRS (FOTO)

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U toku je 12. posebna sjednica Narodne skupštine na kojoj će da bude proglašeno vanredno stanje u Republici Srpskoj.

Sjednica je počela uvodnim obraćanjem predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, a zbog pandemije virusa korona, poslanici danas ne zasijedaju u zgradi parlamenta, nego u većoj sali Banskog dvora u Banjaluci, kako bi bila omogućena potrebna distanca između učesnika.

Poslanici, kao i gosti poput srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorada Dodika, predsjednice Republike Srpsk i, Željke Cvijanović su već pristigli, te se, sudeći po fotografijama pridržavaju predloženih mjera noseći zaštitne maske i rukavice.

Na dnevnom redu je samo jedna tačka i to Prijedlog odluke o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske zbog aktuelne situacije izazvane virusom korona.

Kako bi sve teklo što je moguće brže, na svakoj stolici nalazi se papir sa imenom poslanika, a na pozornici je postavljen veliki televizor na kome će poslanici moći da prate tok sjednice, rezultate glasanja i ostalo što je neophodno.

Takođe, neće biti obraćanja gostiju i sjednica će biti zatvorena za javnost, čemu su se mnogi poslanici opozicije protivili, dok neki nisu htjeli ni da prisustvuju ovoj sjednici.

Podsjećamo, ovo nije prvi put da narodni poslanici zasjedaju u Banskom dvoru. Primjera radi, prva konstitutivna sjednica drugog saziva Narodne skupštine Republike Srpske održana je 19. oktobra 1996. u Banskom dvoru.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO