Biznis

Proizvodi i usluge za ličnu potrošnju: U aprilu cijene niže za 0.3 odsto

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena, u aprilu su u prosjeku bile niže za 0,3 odsto u odnosu na mart.

Proizvodi i usluge za ličnu potrošnju: U aprilu cijene niže za 0.3 odsto
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Hrana i bezalkoholna pića u aprilu su u prosjeku bili skuplji za 0,6 odsto u odnosu na mart, alkoholna pića i duvan za 0,2 odsto, odjeća i obuća za 1,4 odsto, namještaj i aparati za domaćinstvo za 0,9 odsto, a zdravstvo, te restorani i hoteli za po 0,1 odsto.

U aprilu, u odnosu na mart, stanovanje i režijski troškovi su u prosjeku bili jeftiniji za 3,9 odsto, a komunikacije, te rekreacija i kultura za po 0,1 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Nivo cijena u BiH u aprilu ove, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, viši je za 0,9 odsto.

Hrana i bezalkoholna pića u aprilu, u odnosu na isti mjesec lani, u prosjeku su skuplji za jedan odsto, alkoholna pića i duvan za dva odsto, stanovanje i režijski troškovi za 0,8 odsto, zdravstvo za 0,6 odsto, prevoz za 5,8 odsto, obrazovanje za 0,3 odsto, a restorani i hoteli za 0,4 odsto.

U aprilu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, odjeća i obuća u prosjeku su jeftiniji za 8,8 odsto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za jedan odsto, komunikacije za 0,3 odsto, te rekreacija i kultura za 0,2 odsto.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije