Društvo

Projekat socijalizacije: Djeca iz 14 opština Srpske stigla u Bečiće

Djeca koja su jutros krenula u odmaralište "Užice" u Bečićima iz 14 opština i gradova Republike Srpske stigla su na odredište, rečeno je Srni iz republičkog Javnog fonda za dječiju zaštitu.

Projekat socijalizacije: Djeca iz 14 opština Srpske stigla u Bečiće
FOTO: JAVNI FOND ZA DJEČIJU ZAŠTITU

Ova grupa djece u Bečiće je stigla oko 19.00 časova.

Riječ je o projektu “Socijalizacija djece u Republici Srpskoj”, a narednih deset dana u Bečićima će boraviti ukupno 167 osoba, od kojih je 143 djece, a ostalo su vaspitači i stručno osoblje.

Na ljetovanje su, kako je rečeno, otputovala djeca preko centara za socijalni rad, poslovnica Fonda dječije zaštite, udurženja višečlanih porodica i opštinskih Boračkih organizacija.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica organizovao je prije dva dana prijem za roditelje i djecu sa područja ove opštine koji putuju Bečiće i uručio im novčanu pomoć, a skupu su prisustovali predstavnici Fonda za dječiju zaštitu, poslovnice Sokolac.

Pročitajte još

– Uvjeren sam da je za djecu obezbijeđen siguran i dobar smještaj, te bogat program, uz pomoć vaspitača i stručnog osoblja – rekao je Bjelica.

On je izrazio žaljenje što se sa Sokoca nije prijavio veći broj djece za ovaj vid ljetovanja, čiji je cilj socijalizacija djece i druženje mladih iz više sredina.

Bjelica je podsjetio da prošle godine nije bio organizovan odlazak djece u odmaralište u Bečiće zbog pandemije.

Ova grupa djeca, iz 14 opština i gradova Srpske boraviće u Bečićima će boraviti do 17. avgusta.

Cilj projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”, koji realizuje Javni fond za dječiju zaštitu uz podršku Vlade Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, jeste pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavanje razvojnih potreba, razvijanje empatije, vršnjačko druženje i afirmisanje potencijala.

Ove godine je planirano da se projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske” realizuje u 12 desetodnevnih smjena, u periodu od 6. juna do 22. septembra.

Prihvati notifikacije