Gradovi

PROJEKAT SOCIJALIZACIJE DJECE Na ljetovanje u Bečiće otputovalo 29 mališana iz Gradiške

Na desetodnevno ljetovanje u Bečiće jutros je otputovalo 29 djece, uz pratnju dvoje vaspitača iz Gradiške, u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske", koji sprovodi Fond za dječiju zaštitu Srpske.

PROJEKAT SOCIJALIZACIJE DJECE Na ljetovanje u Bečiće otputovalo 29 mališana iz Gradiške
FOTO: SRNA

Samostalni stručni saradnik za ostvarivanje prava dječije zaštite u Fondu za dječiju zaštitu Dijana Lajić rekla je su konkursom obuhvaćena djeca bez roditeljskog staranja, djeca sa smetnjama u razvoju i njihova braća i sestre, djeca iz višečlanih porodica, boračkih kategorija, ratnih vojnih invalida, djeca iz disfunkcionalnih porodica, žrtve nasilja i djeca romske populacije.

Lajićeva je rekla novinarima da je osnovni cilj projekta stvaranje približno jednakih uslova za zadovoljavanje razvojnih potreba djece, međuregionalno druženje i razvijanje osjećaja empatije.

Pročitajte još

Ona je navela da je konkurs još otvoren i da se očekuje još jedna smjena odlaska u Bečiće, koja će biti organizovana tokom ljeta, a za koju do sada ima desetoro prijavljene djece iz Gradiške.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Gradiška Dragutin Kovačević izrazio je zadovoljstvo što nakon 15 mjeseci pandemije djeca putuju na ljetovanje.

– Svih proteklih godina Gradska uprava je pomagala ovaj projekat, i u materijalnom i u organizacionom smislu, tako smo i ove godine pomogli Javnom Fondu za dječiju zaštitu pri realizaciji ovog programa – rekao je Kovačević.

Ovaj program se realizuje od 2002, a od 2006. godine u njemu je učestvovalo oko 560 djece iz Gradiške.

Prihvati notifikacije