Banjaluka

PROMOCIJA DOMAĆIH PROIZVODA Dani zdravog života pred Krajiškom kućom

Promocija zdrave ishrane, te prirodne kozmetike u službi ljepote i zdravlja biće organizovana ovog četvrtka i petka u centru Banjaluke.

PROMOCIJA DOMAĆIH PROIZVODA Dani zdravog života pred Krajiškom kućom
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Događaj je najavljen u okviru manifestacije “Dani domaćih proizvoda Banjaluka 2020”, koju je ovog mjeseca pokrenuo Centar za razvoj sela.  Prezentacija se održava svakog četvrtka i petka, od 15 do 18 sati, na platou ispred “Krajiške kuće”.

Građani imaju priliku da degustiraju i po sajamskim cijenama kupe ove domaće proizvode. Cilj je promocija domaćih autentičnih poljoprivrednih proizvoda i podsticanje razvoja domaće proizvodnje.

Degustacija

Banjalučani su do sada mogli obići “Slatke dane”, kada su na štandovima bili izloženi prirodni sokovi, likeri, slatke prerađevine i med, te “Gurmanske dane” sa suhomesnatim proizvodima, sirevima, domaćim sosovima, namazima, zimnicom i pivom. Ove sedmice na redu su “Dani zdravog života”.

FOTO: GRAD BANJALUKA
FOTO: GRAD BANJALUKA

– Pridržavamo se svih propisanih epidemioloških mjera i nastavljamo promociju uprkos pandemiji. Proizvođači su zadovoljni što su imali priliku da predstave svoje proizvode Banjalučanima i drugim posjetiocima, koji su degustirali i sa sobom ponijeli lijepu sliku iz Krajiške kuće – istakao je direktor Centra za razvoj sela Draško Ilić.

Sljedeće manifestacije

Cijela manifestacija traje do 13. novembra, a slijede nam još Dani vina, rakije i tradicionalnih jela 5. i 6. novembra, te Dani hercegovačkih i semberskih proizvoda za kraj.

– To je prilika da predstavimo proizvođače i iz drugih krajeva Srpske i da svi zajedno pokažemo s čime danas raspolaže naša poljoprivredna proizvodnja i prerada. Pozivamo sve građane da što manje kupuju proizvode stranog porijekla, već da se okrenu domaćim proizvodima i tako jačaju našu poljoprivredu – apelovao je Ilić.

Ističe da će i u buduće, a naročito za vrijeme sezonskih poslova, postavljati štandove s domaćim proizvodima ispred Krajiške kuće.

Podrška

Predstavnici Centra za selo ovih dana obilaze sva registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji grada i bilježe podatke potrebne za izradu resursne karte.

– Sljedeća aktivnost je otvaranje Krajiške kuće na još tri lokacije. To će biti vid naše podrške kojom ćemo razvijati tržište i prodaju u Trebinju, Beogradu, Novom Sadu, a kasnije možda i u drugim gradovima i državama – najavio je Ilić.