Kultura

PROMOCIJA KULTURNOG SADRŽAJA Gradiška nova destinacija Nektar OK Fest karavana

Peta stanica Nektar OK Fest karavana je Gradiška, a OK tim će u saradnji sa Kulturnim centrom Gradiška 19. i 20. novembra realizovati sadržaje i program ovog događaja, koji svoje putovanje nastavalja kroz gradove širom Republike Srpske i BiH.  

PROMOCIJA KULTURNOG SADRŽAJA Gradiška nova destinacija Nektar OK Fest karavana
FOTO: VEDRAN ŠEVČUK/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Riječ je o projektu koji je OK tim pokrenuo sa namjerom i željom da što kvalitetnije promoviše planirani i najavljeni program festivala za 2021. godinu, te u partnerstvu na institucijama kulture u Republici Srpskoj i BiH stvori kvalitetan kulturni sadržaj koji će istovremeno vratiti program i publiku u ove ustanove.

Namjera istoga je da „probudi“ i „osvježi“ kulturne sadržaje u našoj zemlji, koji su gotovo upotpunosti obustavljeni tokom većeg dijela 2020. godine, zbog posljedica pandemije korona virusa.

Program u Kulturnom centu Gradiška započeće u četvrtak 19. novembra u 19, otvaranjem izložbe fotografija „OK fest retrospektiva“, autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića.

Pročitajte još

Nakon otvaranja izložbe, od 20 očekuje nas koncert „Palladio String Quarteta“. Repertoar kvarteta čini širok spektar muzičkih žanrova, među kojima su pop, rock, tango, filmska muzika, evergreen i klasika. 

U petak 20. novembra od 18u Kultunom centru Gradiška na programu Nektar OK fest karavana je projekcija filma „Tusta“, režisera Andreja Korovljeva.

Riječ je o dokumentarnom filmu o najvećem frontmenu ex-Yu pank-rok scene, čovjeku koji je prerastao muziku i postao simbol slobodnog mišljenja i zdravog razuma – Branku Črnac Tusti, frontmenu benda KUD Idijoti. Od 20 očekuje nas projekcija filma „Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu“, režisera Mladena Matičevića  sa elementima igranog filma.

Kompletan progam izvodi se u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Ulaz je besplatan, broj mjesta ograničen, a ulaznice se mogu preuzeti u Kulturnom centru Gradiška

Nektar OK Fest karavan na putu kroz BiH prate prijatelji događaja Sarajevski kiseljak i voda Sara.