Hronika

PRONAĐEN KRIVAC Lažno prijavio bombu u Srednjoškolskom centru u Doboju

Dobojska policija juče je operativnim radom na terenu za oko tri sata identifikovala M.H. iz Doboja zbog sumnje da je lažno prijavio krivično djelo.

PRONAĐEN KRIVAC Lažno prijavio bombu u Srednjoškolskom centru u Doboju
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Naime, on je osumnjičen da je istog dana oko 17.20 časova, prijavio da je u zgradi Srednjoškolskog centra u Doboju postavljena ekspolozivna naprava.

– Pronađen je i oduzet mobilni telefon za koji postoji osnov sumnje da je sa istim izvršeno navedeno krivično djelo.  Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj kao i radnici Službe hitne pomoći Doma zdravlja Doboj i Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Brzom rekacijom policijskih službenika u roku od par minuta  iz navedenog objekta je evakuisano oko 350 učenika i nastavnog osoblja.

– Izvršenim protivdiverzionim pregledom utvrđeno je da u objektu nije postavljena ekspolozivna naprava, te da se radi o lažnom prijavljivanju krivičnog djela. Krivičnim zakonikom Republike Srpske predviđeno je da podnošenje lažne prijave za izvršenje krivičnog djela i samo predstavlja krivično djelo za koje je predviđena novčana sankcija ili kazna zatvora do šest mjeseci, odnosno dvije godine ukoliko neko lažno prijavi osobu da je počinila krivično djelo – pojasnila je Kerkezova.