Hronika

PROPAST AKCIJE "FISKALNA KASA" Policija pretresla najpoznatije banjalučke kafiće, pa dokaze UZELA NEZAKONITO

Dokazi koje je policija oduzela u sklopu akcije „Fiskalna kasa“ u Banjaluci su nelegalno pribavljeni, jer su pretresi ugostiteljskih objekata obavljeni nakon što je istekla naredba suda.

PROPAST AKCIJE "FISKALNA KASA" Policija pretresla najpoznatije banjalučke kafiće, pa dokaze UZELA NEZAKONITO
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Tvrde ovo za Srpskainfo vlasnici poznatih banjalučkih ugostiteljskih objekata i advokati koji ih brane.

Kako je portal Capital objavio, Okružni sud u Banjaluci utvrdio je da je privremeno oduzimanje predmeta u akciji „Fiskalna kasa“ bilo protivno naredbi tog suda od 27. novembra prošle godine.

Dalibor Šajić predsjednik udružena “Horeca”, a čiji lokali su pretreseni u pomenutoj akciji, rekao je za Srpskainfo da ovaj proces još traje, a da je njegov advokat dobio odluku suda u kojoj je navedeno da je dokazni materijal nelegalno izuzet.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– Na sve nedaće sa kojima se susreću ugostitelji u ovom teškim vremena, ovom akcijom nam je još dodatno otežano poslovanje i život. Nakon što je policija tada izuzela dokaze, sve smo morali ponovo kupovati da bi mogli raditi – poručio je Šajić.

Pročitajte još

Banjalučki advokat Milan Petković, koji u ovom predmetu brani četiri klijenta, rekao je za Srpskainfo da je odbrana od samog početka akcije isticala da se radi o nezakonito pribavljenim dokazima.

– Izuzimanje fiskalnih kasa i pretresi su rađeni mimo naredbe suda zato što je istekao rok od 15 dana od dana donošenja naredbe. Ne znamo zašto je to urađeno, ali na osnovu dokazi koji su tada izuzeti ne bi mogla biti donesena sudska odluka – istakao je Pektović.

U sklopu pomenute akcije u Banjaluci su pretreseni ugostiteljski objekti Kset, Cinecitta, Mala stanica, Mala stanica (TC Mercator), Casamassima, Mac Tire Pub, Kod Brke, Kazamat, Streamline, Vienna, Olivia, Lukijan, Vila Vrbas, Bizarre, Jova bar, pekara Malta, By Miscela, Kafeterija 5, Bonafides, Milky onassis, Plan B, MCB pivnica, San Trope, Sebastijan, Alegro i Scorpion. U Prijedoru je pretresen ugostiteljski objekat Voulez Vous.