Hronika

Prošle subote napunio tri godine: Porodica dječaka koji je pao sa zgrade nijema od bola

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je obdukciju i toksikološke analize kako bi se utvrdilo da li je mališan (3), koji je u nedjelju oko podne pao sa sedmog sprata zgrade u Knez Danilovoj ulici na Paliluli, nešto popio, što je moglo da utiče na njegovu svijest.

Prošle subote napunio tri godine: Porodica dječaka koji je pao sa zgrade nijema od bola
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Kako Novosti pišu, dijete je imalo autizam sa hiperaktivnošću. U trenutku nesreće, skoro cijela porodica je bila u stanu. Majka i baba su čistile i spremale jednu sobu, otac je bio sa starijim sinom od četiri godine u drugoj sobi, a djed je otišao na Kalenić pijacu. Mališan je ušao sam u prostoriju u kojoj nije bilo nikoga, popeo se na krevet i pao kroz prozor.

FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Prema riječima komšija, majka je u jednom trenutku primijetila da dječaka nema u stanu i počeli su da ga traže. Onda su kroz prozor vidjeli da je pao na pločnik. Komšinica je ispričala da su se zbog prizora ispred zgrade svi zaledili, da je čula kad je nešto palo i vidjela nepomično dijete kako leži. Tada su iz zgrade izjurile majka i baba plačući i vrišteći. Iz obližnjeg doma zdravlja dotrčala je i doktorka, brzo je stigla i Hitna pomoć, ali je mališan preminuo u Urgentnom centru.

Uz ovu porodicu u nesreći se našla komšinica iz susjedne zgrade, inače operska pjevačica Tamara Nikezić, koja je juče cijeli dan bila sa majkom pomažući da se završe administrative procedure oko sahrane.

FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Pročitajte još

– Dječak će biti sahranjen sutra na groblju Lešće. U 10.30 časova će porodica primati saučešće, u 11 će sveštenik služiti opelo, a u 11.30 će tužna povorka krenuti ka grobnom mjestu – kaže Nikezićeva za Novosti.

– To je izuzetno fina, intelektualna porodica, koja se doselila iz Bora. Otac i majka su građevinski inženjeri, a njeni roditelji, koji su bili kod njih, ugledni su ljekari. Ova nesreća i tragedija su ih sve potpuno dotukle. Nisu sposobni ništa da kažu, samo plaču.

Dječaku je prošle subote bio rođendan, a biće sahranjen dan prije majčinog rođendana.

– Majka je uzela pet godina neplaćeno baš da bi mogla da brine o njemu, jer je imao autizam. Oni su vrlo požrtvovani roditelji, ali nažalost desila se nesreća i te nesrećne okolnosti – kaže nam Nikezićeva.

– Otac je u potpunom šoku, ne reaguje ni na šta, ne može da izađe iz kuće, ne čuje ni šta ga pitate. Deda, koji je neuropsihijatar, zasada se najbolje drži, ali svi su van sebe i samo plaču.

Tamara kaže da te ljude ranije nije poznavala, kada je vidjela na ulici ženu kako vrišti, čupa kosu i viče: “Palo mi je dete”. Pritekla im je u pomoć i povezla ih do Urgentnog centra.

– Dječak nije krvario, sve su bile unutrašnje povrede. Ljekari u Urgentnom su naveli da još prije reanimacije nije davao znake života i očigledno nisu ništa mogli da urade, iako su pokušali da ga spasu – rekla je ona.

Prihvati notifikacije