Hronika

"PROŠLI SU PORED MENE, PAR MINUTA KASNIJE JE PUKLO" Očevidac ispričao detalje stravične EKSPLOZIJE

Radnik RTS koji je povrijeđen jutros u stravičnoj eksploziji u Aberdarevoj ulici u Beogradu, pušten je na kućno liječenje, rekli su na Javnom servisu.

"PROŠLI SU PORED MENE, PAR MINUTA KASNIJE JE PUKLO" Očevidac ispričao detalje stravične EKSPLOZIJE
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA

Snažna detonacija čula se u jutarnjim satima. Kako je RTS objavio eksplodirala je boca sa industrijskim gasom. Jedan radnik firme koja je bila angažovanja na izvođenju radova u zgradi RTS poginuo je na licu mjesta, dok je njegov kolega teško povrijeđen, kao i radnik RTS koji se zatekao u blizini u momentu eksplozije.

– Stajao sam u hodniku kad su njih dvojica (radnici) prošli pored mene. Samo tri-četiri minuta kasnije čuo sam jaku eksploziju. Povukao sam se nazad, do prozora, i vidio sam da njih dvojica leže napolju. Po odijelu sam prepoznao da su radnici koji su prošli pored mene. Rekao sam “ljudi, ima žrtava” – rekao je jedan od očevidaca za RTS.

Radnik M.P. koji inače radi na popravci alfalta Pete beogradske gimnazije, rekao je danas za Blic da su on i njegovo kolege čuli snažan zvuk i u tom trenutku su dotrčali.

– Bilo je strašno. Vidio sam kada je jedan od radnika poginuo. Od siline eksplozije raznesen mu je dio glave i tijela. Prišao sam i vidio sam drugog radnika kako uspaničeno viče i doziva pomoć. I on je imao povrede. Zvali smo Hitnu pomoć – rekao je radnik M.P. za Blic.

Kako javlja RTS, čekaju se ekipe koje bi trebalo da odnesu boce koje nisu eksplodirale na analizu. Inspekcija rada će narednih dana saopštiti da li je bilo propusta i zbog čega je tačno došlo do eksplozije.