Banjaluka

Prva sanacija poslije 50 godina: Grad pomaže FK “Rekreativo”, za radove izdvojeno 60.000 KM

Počela je sanacija dotrajalih prostorija Fudbalskog kluba “Rekreativo” iz Česme, za šta je Grad izdvojio 60.000 KM.

Grad pomaže FK Rekreativo donacija
FOTO: SERGEJ ĆUKOVIĆ/GRAD BANJALUKA

Za svako naselje gdje postoje ovakvi prostori za sport i rekreaciju su skoro pa centri naselja. Takav prostor za Česmu i ovaj dio Banjaluke moramo njegovati i čuvati. Ovih 60.000 KM koje je Grad uložio jeste najaveće ulaganje u istoriji ovog kluba, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je naglasio, osim fudbalskih klubova “Krajina”, “Naprijed”, “Spartak” i mnogih drugih sportskih kolektiva, uručena je značajna novčana podrška i FK “Rekreativo” iz Česme za obnovu krova i prostorija kluba.

Grad pomaže FK Rekreativo
FOTO: SERGEJ ĆUKOVIĆ/GRAD BANJALUKA

– Vjerujem da će ovaj sportski kolektiv nakon završetka svih radova dobiti optimalne i funkcionalne uslove za rad i razvoj kluba. Želim im mnogo sreće i sportskih uspjeha. Neka živi sport, neka živi Banjaluka – poručio je on.

Napomenuo je da će u toku naredne godine ovo naselje dobiti novi most koji Grad radi sa republičkim ustanovama, sa kojima se pregovara da se naredne godine riješi i glavna saobraćajnica kroz naselje, za šta je Grad riješio imovinsko-pravne odnose. Kako je planirano, u tom naselju biće uređen i kej od postojećeg do budućeg mosta u Česmi.

Pročitajte još

Predsjednik FK „Rekreativo“, Miroslav Radić zahvalio u ime kluba svima koji su doprinijeli da počne prva sanacija, kako je rekao, poslije 50 godina od kada je objekat napravljen.

– Krov je prokišnjavao i sada smo dočekali dan da saniramo ovaj objekat. Ovo je prva veća sanacija, kojom ćemo dobiti uslove za razvoj kluba. Imamo i omladinsku školu fudbala i nadam se da ćemo za mjesec dana dobiti objekat, koji će nam svima koristiti – naveo je on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije