Regioni

PRVI PUT VIDJELI SNIJEG Turisti iz Singapura uživali na Bjelašnici

Smog i magla su slike decembarske svakodnevnice u Sarajevu. Iako se njegovi građani prethodnih nekoliko dana bore s jakim zagađenjem koje otežava kretanje, kako vozačima tako i pješacima, to nije spriječilo brojne turiste da dolaze u goste nekadašnjem olimpijskom gradu.

PRVI PUT VIDJELI SNIJEG Turisti iz Singapura uživali na Bjelašnici
Foto: Radio Sarajevo/RAS Srbija

Grupa turista iz Singapura stigla je u BiH prvi put. Očarani bogatom istorijom, ali i brojnim znamenitostima grada, bijeg od gradske gužve i smoga pronašli su na planini Bjelašnici gdje su prvi put u životu vidjeli snijeg.

U razgovoru za Radio Sarajevo zbuđenje nije mogao da skrije Ramjan Mohammed Nabi koji je nakon 60 godina prvi put vidio kako izgleda snijeg.

Na nagovor prijatelja sam došao i nisam se pokajao. Ovo je nešto nevjerovatno, prvi put vidim snijeg! Kod nas je uvijek toplo vrijeme, ali ovo mi odgovara. Već planiram da naredne godine dođem ponovo kako bih uživao na snijegu – kazao je Nabi.

Iako im je magla otežavala obilazak gradskih znamenitosti uspjeli su da obiđu dosta toga. Pored snijega, bogata istorija kojom raspolaže Bosna i Hercegovina zauzela je drugo mjesto.

– Istoriju kakvu Sarajevo ima nigdje više ne možete vidjeti,  ljudi su izuzetno dobri i ljubazni, a vaša hrana, eh to je nešto što se mora ponovo probati. Burek i ćevapi su izvrsni – dodao je Nabi.

(Radio Sarajevo)