Hronika

PU Banjaluka: Tokom javnog skupa napadnut policijski službenik

Prilikom obezbjeđenja javnog skupa, koji je održan danas u Banjaluci, nepoznato lice je napalo policijskog službenika, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

policija pokušava da spriječi Marš časti u Banjaluci
FOTO: BN TELEVIZIJA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Dodaju kako je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je navedeni događaj kvalifikovao kao krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“. 

– Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka preduzeli su sve neophodne mjere i radnje u vezi obezbjeđenja javnog skupa najavljenog za danas u vremenskom periodu od 17 do 19 sati na Trgu Krajine u Banjaluci – stoji u saopštenju.

Organizator javnog skupa je, navode, od strane policijskih službenika ranije upoznat sa brojem manifestacija koje su održavale tokom dana na području Grada Banjaluka i upozoren da se ovim javnim skupom ne smiju ugroziti održavanja drugih manifestacija.

Pročitajte još

– Takođe, upozoren je da se ne može kretati u blizini štićenih objekata, a prilikom saopštavanja navedenih činjenica organizatoru došlo je do napada na policijskog službenika od strane učesnika skupa – tvrde iz Policijske uprave Banjaluka.

Ističu kako policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje u cilju identifikovanja izvršioca navedenog krivičnog djela.

Danas je u Banjaluci organizovan doček gradonačelniku Bijeljine, Ljubiši Petroviću, koji je u gradu na Vrbasu završio svoj Marš časti za ozdravljenje Republike Srpske, tokom kojeg je za 10 dana prepješačio 225 kilometara od Bijeljine do najvećeg grada Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije