Svijet

PUCNJAVE ŠIROM AMERIKE Troje mrtvih, osmoro ranjenih na rasnim protestima (VIDEO)

U pucnjavi u protestnoj zoni u Sijetlu, drugoj koja se dogodila za manje od 48 sati, jedna osoba je preminula.

PUCNJAVE ŠIROM AMERIKE Troje mrtvih, osmoro ranjenih na rasnim protestima (VIDEO)
FOTO: SHAWN THEW/EPA

Policija je na Tviteru napisala da se pucnjava dogodila kasno sinoć u blizini centra Sijetla, u protestnoj zoni poznatoj pod nazivom C HOP, i da se jedna osoba nalazi u bolnici zbog prostrelne rane koje je zadobila tom prilikom.

Portparol Medicinskog centra Harborvju je navela da je osoba povređena u jučerašnjoj pucnjavi u bolnicu došla privatnim vozilom i da se nalazi u kritičnom stanju. Povređeni je kasnije preminuo.

U protestnoj zoni u Sijetlu još jedna pucnjava se dogodila u subotu pred zoru, u jednom parku u okviru ovog područja, kada je 19-godišnji mladić upucan, a čovjek star 33 godine ozbiljno povrijeđen.

Osumnjičeni za pucnjavu napustili su mesto zločina i niko još nije uhapšen, potvrdili su iz policije. Još se ne zna da li je neko priveden zbog jučerašnje pucnjave.

U pucnjavi u najvećem gradu Sjeverne Karoline Šarlotu poginule su dvije, a povrijeđeno je sedam osoba, saopštila je danas lokalna policija.

Policija je prvo na svom Tviter nalogu navela da je jedna osoba poginula na licu mesta, a da je nekoliko zadobilo prostrijelne rane, međutim, kasnije je saopšteno da je potvrđeno da su dvije osobe preminule.

Pucnjava se dogodila na putu Bitis Ford, u sjevernom dijelu grada, i dodaje da su vozila naletjela na još pet osoba nakon pucnjave i da postoje dokazi da se na licu nalazilo više napadača.