Politika

„Put BiH u EU mogu srušiti samo takozvane bosanske patriote“ Dodik poručio Briselu da mora promijeniti pristup

Republika Srpska je ozbiljan i konstruktivan partner koji aktivno doprinosi ubrzanju evropskog puta BiH i to se vidi u svemu što je do sada urađeno na tom putu.

Milorad Dodik
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

U Briselu ćemo vidjeti i koliko je Evropa ozbiljna prema nama, izjavio je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Ako se odstupi od ranijih najava, a vidimo da bi se to moglo desiti, dodaje Dodik, to onda znači da nisu dovoljno iskreni prema BiH.

Pročitajte još

-Teško je biti optimista, naročito ako vidimo koliko neke od članica koje se protive otvaranju pristupnih pregovora ne razumiju prilike i odnose u BiH. Optužbe koje od Holandije dolaze na račun Srpske pokazuju koliko ne poznaju strukturu BiH i njen Ustav, pa predstavnike Srpske optužuju da “podrivaju” i nepostojeće institucije – napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Kaže da će Srpska i dalje ostati na svojim prvobitnim pozicijama.

-BiH može ući u EU samo bez stranog faktora. To znači da nema ni visokog predstavnika, ni pravog ni lažnog, a ni stranih sudija. Ako opet odstupe od toga, onda ne mogu govoriti da je Srpska ta koja koči procese. To rade stranci i to je već jasno. Put BiH u EU mogu srušiti samo takozvane bosanske patriote, koje su srušile i institucije BiH, pretvorile ih u stranačke prostorije i muslimanske ispostave. Niko ne reaguje na cirkus koji danima gledamo u Federaciji i pokušaje da se situacija u BiH dovede do usijanja. Jedina reakcija koja dolazi iz EU i Amerike tiče se uvijek Republike Srpske i takav jednostran pristup moraće se mijenjati – zaključio je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije