Svijet

PUTIN OPROSTIO KANIBALU Pomilovan ruski ubica koji je masakrirao tinejdžere u nizu ritualnih ubistava i jeo im srca, a ovo je razlog

Ruski satanista čiji je kanibalistički kult raskomadao tinejdžere u nizu ritualnih ubistava prije nego što su im pojeli srca pomilovan je nakon borbe u Ukrajini.

PUTIN OPROSTIO KANIBALU Pomilovan ruski ubica koji je masakrirao tinejdžere u nizu ritualnih ubistava i jeo im srca, a ovo je razlog
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/SCREENSHOT

Nikolaj Ogolobjak (33) osuđen je 2010. godine na 20 godina u krivičnoj koloniji visoke bezbjednosti zbog ubistava u Jaroslavskoj oblasti, sjeveroistočno od Moskve.

Ali sada se vratio kući kod svoje majke nakon što je teško povrijeđen tokom šestomjesečne turneje po Ukrajini sa ruskom vojskom.

– Postao je invalid nakon što je bio ranjen. Može da hoda, ali su mu povrede ozbiljne. Još ne radi, oporavlja se – rekao je njegov otac, dodajući da se borio u jurišnim jedinicama Oluja Z koju čine zarobljenici.

Ogolobjakov otac je negirao izvještaje lokalnih medija da je njegov sin viđen na ulicama Jaroslavlja.

– Pišu da on hoda okolo pijan obučen u crno s druge strane Volge, viče, vrišti. To me je naljutilo – rekao je.

Nije poznato kada je Ogolobjak stupio u rusku vojsku, gdje se tačno borio ili u kom je puku bio.

Kremlj je saopštio da nije promijenio svoju politiku pomilovanja zatvorenika u zamjenu za borbu u Ukrajini nakon izvještaja lokalnih medija o puštanju Ogolobjaka.

Ogolobjak je imao 16 godina kada se pridružio okultnoj bandi 2006. godine sa još šest ruskih tinejdžera.

Novi članovi su inicirani krvlju žrtvovanih pasa i mačaka, koji su potom vezani za obrnuti krst podignut na komadu napuštene zemlje iza groblja.

Jezivi zločini

Dvije godine kasnije, grupa je počela da uzima ljudske žrtve.

Pročitajte još

28. juna 2008. godine, prijateljice Olja Puhova i Anja Gorohova – koje su poznavale jednog od članova kulta Alekseja Čistjakova iz škole – pile su sa grupom u Ogolobjakovom stanu.

Tužioci su rekli da je okupljanje planirao Konstantin Baranov, osnivač kulta, koji se zaljubio u djevojku po imenu Kseniju Kovaljevu i namjeravao da je inicira u grupu koristeći ljudsku krv.

Nakon što su se napili, grupa je odvela djevojke na čistinu iza groblja, gdje su se postrojili oko vatre u obliku pentagrama.

Satanisti su zatim navalili na dvije dejvojke, izboli ih, odrubili im glave i raskomadali ih, navodno recitujući pjesme nad njihovim tijelima dok su im odsijecali genitalije.

Oni su svojim mobilnim telefonima slikali odsječene glave žrtava i pržili i jeli srca i jezik djevojčica, rekli su tužioci.

Kovaljeva, Baranovljeva simpatija, tada je umazana krvlju žrtava prije nego što su njihova raskomadana tijela zakopana u obližnje jame.

Sljedećeg dana, kako se navodi u spisima predmeta, grupa se ponovo okupila na čistini, ovog puta sa Aleksejem Soljevjevim i još dvoje tinejdžera koji će postati treća i četvrta žrtva bande: Andrejem Sorokinom, koji je ranije odbio da bude dio kulta, i Varjom Kuzminom, njegovom djevojkom.

Oni su obezglavljeni, raskomadani i sahranjeni u jamama, a njihova odjeća je spaljena na ritualnoj vatri.

– Prema svjedočenjima, kada je Sorokin ubijen, Ogolobjak je naglas brojao udarce. Brojao je sve do 666 – rekla je Elena Smirnova, tužilac u slučaju protiv Ogolobjaka.

Ali članovi kulta su priznali i poslani su na suđenje u februaru 2010. godine.

Najmanje 17 osuđenih ubica oslobodio je Vladimir Putin, ruski predsjednik, nakon borbi u Ukrajini. Oni su se borili u okviru jedinice nazvane Oluja Z, prenosi Blic.

Bilo je brojnih izvještaja da su pomilovane ubice ponovo ubijali nakon povratka u Rusiju sa ratnih linija fronta.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije