Društvo

Putovanje iz noćne more: Nakon što se autobus pokvario poručili im da se SNAĐU SAMI

Hrvatska je popularna ljetnja destinacija za turiste iz Srbije, a autobuske ture se odvijaju često zbog čega mnogi biraju upravo tu vrstu prevoza kako bi stigli na primorje.

Putovanje iz noćne more: Nakon što se autobus pokvario poručili im da se SNAĐU SAMI
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBJA

Međutim, srpski putnici koji su preksinoć krenuli ka Puli prevoznikom FlixBus doživjeli su svojevrsnu noćnu moru. Nakon što se autobus pokvario poručeno im je da se “snađu sami” dok je druga grupa turista koja je planirali povratak tim autobusom bukvalno ostala na ulici.

– Kćerka mi je sinoć u 21.45 iz Beograda krenula za Pulu FlixBusom da bi im se nedaleko od Rijeke, nešto iza 10 sati, usred nedođije na auto-putu (benzinske pumpe ni na vidiku) pokvario autobus. I čak bi se i sam kvar autobusa mogao nekako “progutati” da putnici satima nisu mogli da dobiju informaciju šta i kako dalje. Te doći će zamjenski bus, te neće doći, te prijedlog vozača da putnici skupe 300 evra za prevoz drugim vozilom do destinacije da bi im na kraju, oko 16 sati, bilo rečeno da se o svom trošku snađu za prevoz do Rijeke gdje će ih čekati prevoz do Pule – podjelila je novinarka An Mari Alves-Ćurčić na svom profilu na Fejsbuku.

#onokad se osuješ po licu od stresa – dakle, ćerka mi je sinoć, u 21.45h, iz Beograda krenula za Pulu FlixBusom, da bi…

Posted by Anne Marie Alves-Curcic on Sunday, July 25, 2021

Dodala je i da su putnici doputovali u Pulu sa zakašnjenjem od 12 sati.

– Umjesto u planiranih 8.30 dete mi je u Pulu stiglo nešto pre 20 sati. Dakle, sa skoro dvanaestočasovnim zakašnjenjem i skoro pa 24 sata od polaska iz Beograda. Prvi dan ljetovanja propao. U međuvremenu saznah da su grupu putnika koja je večeras trebalo iz Rijeke da krene za Beograd ispalili nekoliko sati pred put bez davanja ikakvog alternativnog rješenja. Bukvalno su ljudi ostavljeni na ulici – dodaje Alves-Ćurčić i naglašava da je neprofesionalnost tog prevoznika zaprešašćujuća.Na njen post nadovezali su se i drugi putnici koji su takođe nezadovoljni uslugom pomenutog prevoznika, prenosi Telegraf.

FlixBus: Bilo je teško pronaći slobodan autobus

Iz kompanije su saopštili da im je veoma žao zbog neugodne situacije koju su putnici doživeli na putovanju iz Beograda prema Puli u nedjelju u prepodnevnim satima zbog kvara na autobusu.

– U slučaju kvara autobusa postoje posebni protokoli kojima upravlja Odjeljenje korisničke službe i Odjeljenje kontrole saobraćaja, a koje se kontaktira odmah po događaju od strane vozača ili partnera koji saobraća na određenoj liniji. Kada je autobus nažalost stao u blizini grada Delnice u Hrvatskoj naša su Odjeljenja odmah obaviještena o situaciji i pokrenut je standardni protokol. FlixBus tim odmah reaguje i u trenutku daje sve od sebe kako bi putnicima omogućio alternativan dolazak u krajnju destinaciju. Pojedini protokol zavise od trenutne situacije i lokacije autobusa u trenutku kvara pa je za neke potrebno duža, a za neke kraća reakcija i rješenje – navela je portparolka kompanije Petra Trojko.

Prema njenim riječima, u ovom slučaju, traži se lokacijski najbliži i najbrži način prevoza putnika u zamjenskom autobusu ili drugom prevozu, kako bi se putnici što pre dovezli do krajnje destinacije.

– Nažalost, usljed visoke turističke sezone, bilo je teško pronaći slobodan autobus koji bi brzo reagovao i odmah prevezao putnike. Dio putnika koji nije bio u mogućnosti da čeka FlixBus rješenje u vlastitoj je organizaciji nastavio putovanje dok je za preostale putnike osiguran taksi prevoz do krajnjih destinacija – navodi Trojko.

Prihvati notifikacije