Sudbine

"Puzala sam polomljena da se spasim" Dina koja je preživjela stravičan sudar vozova, imala 25 OPERACIJA

Dina Magdalijanidis imala je sreću da preživi stravičnu nesreću u Larisi, u Grčkoj, koja se dogodila prije godinu dana, 28. februara 2023. godine kada su se međugradski i komercijalni voz direktno sudarili.

Voz - sudar
FOTO: MIRJANA ČVORIĆ GUBELIĆ/RINGIER

Mlada djevojka se od tada trudi da povrati svoje fizičko i mentalno zdravlje, a zahvalna je Bogu što je preživjela, za razliku od 57 osoba koji nisu bili takve sreće.

Ljekari su uložili nadljudske napore da mi spasu nogu, mnogo dugujem i svom poslodavcu koji je preuzeo brigu na sebe da plati svih 25 operacija koje sam imala – rekla je Dina.

Napomenula je da u početku nije imala podršku u svojoj zdravstvenoj borbi.

-Pokušale sam da se utešim djeljeći iskustva sa djevojkom koja je bila u sličnoj situaciji – dodala je.

Kada su je upitali kakvi su joj planovi za budućnost, djevojka je objasnila da bi voljela da ima barem “30 odsto život kao nekada”.

-Želim da imam barem 30 odsto starog života, i psihički, i fizički. Bila sam veoma srećna i aktivna prije ove nesreće – objasnila je.

Prva misao koja joj je prošla kroz glavu nakon sudara jesu bile njena majka, sestra i baka.

Nakon što se dogodio se sudar, bila mi je isječena obrva, to je prvo čega se sjećam, a noga mi je bila slomljena. Jedna strana moje noge se podigla. Oni oko mene su pali na mene. Voz je iskočio iz šina i stvari su padale na mene. Prvo o čemu sam razmišljao u vezi sa nesrećom je kako će moja mama reagovati, kako će moja sestra i moja baka živjeti sa tim – rekla je Dina.

U glavi joj je već u sledećem trenutku bilo da mora da živi zato je riješila da se “podigne” psihički jer “mora da živi”, prenosi Telegraf.

– Puzala sam na leđima i našla pukotinu kroz koju sam izašla i pala na šine sa skoro odsečenom nogom. Još gore sam se polomila, imala sam i prelom vrata. Puzala sam dok nisam našla svjetlo. Nakon toga je izbio požar, čula sam ljude kako vrište, glasove kako nestaju… – rekla je vidno potrešena djevojka.

Nakon što su došle ekipe Hitne pomoći, djevojka je počela da vrišti.

– Vezali su mi nogu da zaustave krvarenje, tu su me spasli jer bih možda iskrvarila do bolnice – objasnila je.

Dina je objasnila da sada rijetko izlazi i da ne sreće često ljude. I dalje je na ljekovima i ima noćne more.

– Imam noćne more koje me muče, trebaće mi još vremena da stanem na noge, u svakom smislu – zaključila je.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije