Politika

"Raditi na poboljšanju položaja radnika" Višković sa predstavnicima Saveza sindikata

U nastavku konsultacija sa socijalnim partnerima, mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom Saveza sindikata Republike Srpske, predvođenom predsjednicom Saveza Rankom Mišić.

"Raditi na poboljšanju položaja radnika" Višković sa predstavnicima Saveza sindikata
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Višković je upoznao predstavnike Saveza sindikata sa programskim principima buduće Vlade, te istakao da će se aktivno raditi na pronalaženju kvalitetnih socijalnih politika, koje, između ostalog, uključuju i izradu tzv. socijalne karte, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Višković je ukazao da će jedan od prioriteta biti i usvajanje opšteg kolektivnog ugovora, koji bi doprinio daljem poboljšanju položaja zaposlenih u Republici Srpskoj.

Pročitajte još

Istovremeno, najavio je da će u fokusu djelovanja biti i aktivna borba na suzbijanju “sive ekonomije”, kako bi se istovremeno povećali budžetski prihodi i dodatno unaprijedio položaj zaposlenih.

Predstavnici Saveza istakli su potrebu dijaloga sa novom Vladom na izradi opšteg kvalitetnog ugovora, ali i aktivnog djelovanja u pravcu poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih u Republici Srpskoj, navedeno je u saopštenju, piše RTRS.

Višković je danas, u okviru konsultacija sa socijalnim partnerima, razgovarao sa delegacijom Unije udruženja poslodavaca i predstavnicima Udruženja penzionera.

Prihvati notifikacije