Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Radončić: Međunarodna organizacija za migracije PRESTAJE da finansira policiju Srpske na granici

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić potvrdio je Srni da Međunarodna organizacija za migracije (IOM) od petka, 31. januara, neće više finansirati angažovanje 72 policajca MUP-a Republike Srpske angažovana kao ispomoć u nadzoru granice, te istakao da će do pronalaženja rješenja Granična policija nastojati da nadoknadi broj policajaca na granicama.

– Oni su donatori, a donator ima pravo dati svoja sredstva ili da to ne učini – rekao je Radončić.

On je rekao da će do pronalaženja rješenja Granična policija u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu (Sipa) BiH i Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela, u skladu sa kadrovskim mogućnostima, nastojati da nadoknadi broj policajaca na granicama.

Radončić je najavio dodatne konsultacije sa IOM.

– Oni imaju svoje prioritete, a mi ćemo u nekim budžetskim stavkama pokušati da pronađemo neophodna sredstva – poručio je Radončić.

Imajući u vidu da IOM ostavlja granicu Srpske sa Srbijom nezaštićenom u trenutku kada se očekuje novi priliv migranata, Granična policija je, prema saznanjima Srne, o svemu obavijestila Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara od kojih traži hitne mjere na obezbjeđenju dodatnih sredstava za ovu namjenu da bi aktivnosti MUP-a Srpske na ispomoći pripadnicima Granične policije bile nastavljene.

MUP i Vlada Republike Srpske do sada su snosili troškove goriva i dnevnica policijskih službenika MUP-a Srpske, a IOM smještaja i hrane.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO